Četvrtak, 29. veljače 2024.

Velimir Borko harmonikom i pjesmom uveseljeva prolaznike

Netom prije navršene 50 godine života svijet mu se preokrenuo kada je saznao za Parkinsonovu bolest. Velimir zbog bolesti više nije mogao raditi pa je otišao u mirovinu. U svojoj prvoj glazbenoj ljubavi, harmonici, pronašao je utočište i bijeg od bolesti

- Oglas -

Ako ste ovih dana prolazili pokraj Centra za kulturu u Čakovcu, vrlo ste vjerojatno uočili harmonikaša Velimira Borka iz Selnice. Velimir, kojeg prijatelji i poznanici zovu Veljko, pjesmom te uz taktove harmonike uveseljava Čakovčance i tako širi pozitivne vibracije u gradu.

Strast za glazbom usađena mu je već od malena jer potječe iz glazbene obitelji. Otac mu je kao malenom dječaku kupio harmoniku i tako je postao harmonikaš, pišu Međimurske novine.

Netom prije navršene 50 godine života svijet mu se preokrenuo kada je saznao za Parkinsonovu bolest.

- Oglas -

Velimir zbog bolesti više nije mogao raditi pa je otišao u mirovinu. U svojoj prvoj glazbenoj ljubavi, harmonici, pronašao je utočište i bijeg od bolesti. Bavljenje glazbom pokazala se kao vrlo dobra terapija te je ujedno patentirao MIDI harmoniku pod nazivom EKO Borko s kojom danas nastupa diljem Međimurja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti