Subota, 26. studenoga 2022.

VIDEO Folklorni ansambl Koprivnica nagrađen zlatnom plaketom na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

Natjecalo se sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s 300 tamburaša, koje su izabrali selektori na temelju evaluacije video snimaka

Preporučujemo

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a Preporod Dugo Selo i HDS ZAMP-a, 14. i 15. studenoga, održan je online 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Tamburaško–violinistički sastav Folklornog ansambla Koprivnica na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava nagrađen je zlatnom plaketom.

U selekciji za ovogodišnji 27. Susret, koju su realizirali selektori HSK-a Matija Fortuna, Robert Homen i Ivan Potočnik sudjelovao je 31 tamburaški orkestar i sastav iz 10 hrvatskih županija s oko 600 izvođača.

Natjecalo se sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s 300 tamburaša, koje su izabrali selektori na temelju evaluacije video snimaka prijavljenih programa i jedne jedine održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

U ovim drugačijim i izazovnim vremenima, kako za sve tako i za kulturu, članovi Folklornog ansambla Koprivnica su, pod dirigentskom palicom prof. Stjepana Fortune marljivo uvježbavali repertoar te su nakon selekcije izabrani među 18 sudionika kao predstavnici Koprivničko–križevačke županije.

Tamburaško–violinistički sastav Folklornog ansambla Koprivnica natjecao se u kategoriji folklornih sastava sa skladbom, Dravom nizvodno u autorskoj obradi Dražena Varge te pjesmom Nekaj grmi z Otrovanca uz ženski vokalni sastav FA Koprivnica autora Bože Potočnika i Drage Britvića.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti