Nedjelja, 27. studenoga 2022.

VIDEO Ivan Grobenski objavio je novi singl i videospot ‘Community’

Ivan Grobenski predstavit će novi album ‘Apocalipstick’ velikim koncertom u koprivničkom klubu FUNK u subotu, 26. studenog, gdje će nastupiti sa svojim pratećim bendom ‘Mental Health Customer Support’

Preporučujemo

Koprivnički glazbenik Ivan Grobenski objavio je novi videospot za pjesmu ‘Community’ s nedavno objavljenog albuma ‘Apocalipstick’.

‘Community’ oslikava svu parodiju današnjeg društva, letargije i ljudske gluposti dok vas istovremeno tjera da plešete uz soul ritmove i zarazan refren ‘We are community’.

Grobenski je autor teksta i glazbe, osim vokalnih dionica odsvirao je i bas gitaru. Gostujući glazbenici su Goran Vdović – bubnjevi, Marin Hraščanec – klavir te prateći vokali Helena Hraščanec, Romana Pavliša i Melani Krog. Aranžman i produkciju zajednički potpisuju Marin Hraščanec i Ivan Grobenski.

“Redatelj spota je Bojan Koštić s kojim surađujem još od prvog albuma, a najrecentnije na spotu za pjesmu ‘Gender Reveal Party’. Iako sam dosad njegovao ‘one take’ estetiku spotova i želio vidjeti dokle možemo dogurati takav koncept, ovaj je spot konceptualno i vizualno potpuno drugačiji. U 40-ak kadrova prikazuje nekoliko lokacija u Koprivnici (tržnica, željeznički kolodvor, parkiralište trgovačkog centra…) na kojima se inače okuplja ‘community’, no društvo ovaj put izostaje i nema nikoga tko bi mogao čuti razna upozorenja iz teksta pjesme. Osim toga, spot nastoji uhvatiti estetiku filma atmosfere u kojem se tipične gradske scene čine pomalo distopijskima, a izostanak ljudi kao da je posljedica stiha ‘we’ve got 50 years or more with frogs in a pot until it gets too hot to move out of the jacuzzi. Prvotno nije bilo zamišljeno da će pjesma ‘Community’ biti singl, no izgleda da ju je upravo ‘community’ izabrao i posebno izdvojio od svih pjesama na albumu, pa mi se učinilo prigodnim snimiti spot i pjesmu službeno proglasiti singlom”, kaže Grobenski.

Ivan Grobenski predstavit će novi album ‘Apocalipstick’ velikim koncertom u koprivničkom klubu FUNK u subotu, 26. studenog, gdje će nastupiti sa svojim pratećim bendom ‘Mental Health Customer Support’.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti