Petak, 29. rujna 2023.

Viktor Šalamon i Petra Kovač najuspješniji na županijskom prvenstvu u šahu

Istovremeno je održano i prvenstvo županije u ženskoj konkurenciji, a prvo mjesto osvojila je majstorska kandidatkinja (MK) Petra Kovač (ŠŠK Konaki, Novo Virje)

- Advertisement -

U Svetom Ivanu Žabnu održano je Pojedinačno seniorsko prvenstvo u šahu Koprivničko- križevačke županije.

Ove godine je, po prvi puta, titulu županijskog seniorskog prvaka ponio Viktor Šalamon iz ŠK Picok Đurđevac, osvojivši pet bodova u šest kola, te će od idućeg mjeseca ponosno nositi i titulu majstorskog kandidata.

Njegov uspjeh je upotpunio i Ognjen Domović koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji “najbolji junior” osvojivši četiri boda u šest kola. Drugo mjesto osvojio je fide majstor Ognjen Matko (ŠŠK Konaki Novo Virje), a treće Marijan Garac (ŠK Križevci).

- Advertisement -

Iz ŠK Picok još su nastupili Gordan Fuček (8. mjesto, 3,5 boda) i Gabriel Kapitanić (22. mjesto, 2 boda).

Istovremeno je održano i prvenstvo županije u ženskoj konkurenciji, a prvo mjesto osvojila je majstorska kandidatkinja (MK) Petra Kovač (ŠŠK Konaki, Novo Virje).

Druga je bila nacionalna majstorica (NM) Jelena Kokša (ŠŠK Konaki, Novo Virje), a treća Helena Domislović (ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno).

Na oba prvenstva nastupio je ukupno 31 natjecatelj i natjecateljica. Igralo se je tempom 90’+30”, a rezultati će se rejtingirati za nacionalnu i FIDE standard listu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti