Petak, 3. veljače 2023.

Više od 1200 osnovaca iz Koprivničko-križevačke županije usvojit će plivačke vještine

Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiču zdrave sportske navike već u ranoj dobi učenika

Preporučujemo

Na Gradskim bazenima Cerine u Koprivnici provodi se program škole plivanja. Projektom se sufinancira obuka neplivača za sve učenike trećih razreda kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

U ovoj školskoj godini predviđen je obuhvat tri generacije – oko 1.200 učenika u 18 županijskih osnovnih škola, koje zbog pandemije bolesti COVID-19 nisu mogle obuku realizirati prošlih godina.

Obuka školaraca neplivača sufinancira se sredstvima Koprivničko-križevačke županije pri čemu je ove godine izdvojeno gotovo 200 tisuća kuna izvornih sredstava iz županijskog proračuna, a već dugi niz godina projekt se provodi u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek u četvrtak su posjetili koprivničke bazene.

Zamjenik Ljubić je izrazio zadovoljstvo što će školarci zahvaljujući programu Županije razviti i poboljšati svoje plivačke vještine te naglasio kako se ovakvim tipom sportskih aktivnosti uvelike potiče razvoj zdravih navika kod učenika koje su u današnjem vremenu prilično zanemarene.

Sonja Šafar, Ratimir Ljubić i Ana Mušlek
Sonja Šafar, Ratimir Ljubić i Ana Mušlek // Foto: kckzz.hr

Obilasku budućih plivača koji su pod budnim okom trenera usvajali plivačke tehnike, priključili su se i ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut i voditeljica Gradskih bazena Cerine Sonja Šafar koji su zahvalili Županiji na financiranju ovog vrijednog programa.

Dodajmo kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiču zdrave sportske navike već u ranoj dobi učenika. Uspješno se provodi dugi niz godina i njime se potiču izvannastavne aktivnosti i razvoj motoričkih vještina kod učenika. Školu plivanja vode licencirani stručnjaci, a projekt je zaokružen i organiziranim prijevozom učenika.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti