Subota, 15. lipnja 2024.

Više od 130 učenika osnovnih škola sudjelovalo na Lidranu u Međimurju

Župan Međimurske županije Matija Posavec otvorio je smotru, čestitavši svim učenicima koji su sudjelovali u ogledima

- Oglas -

Novo izdanje jednog od najpopularnijih natjecanja među učenicima LiDraNo ove godine je na Županijskoj smotri u Centru za kulturu Čakovec u kategoriji učenika osnovnih škola okupio 130 đaka iz 21 škole koji su se ogledali u scenskim nastupima, pisanju poezije i proze, te novinarskim formama.

Na ovogodišnju županijsku smotru Lidrano plasiralo se 11 literarnih radova, dva školska lista, četiri radijske emisije, sedam samostalnih novinarskih radova, te 23 dramsko-scenska nastupa, među kojima će stručna povjerenstva odabrati radove i izvedbe za državnu razinu smotre.

Župan Međimurske županije Matija Posavec otvorio je smotru, čestitavši svim učenicima koji su sudjelovali u ogledima, pokazavši talent i znanje u najkreativnijim oblicima izražavanja:

- Oglas -

– Dajem podršku svim školama koje potiču proučavanje kulture i baštine, te koje među učenicima promiču najveće vrijednosti našega identiteta – istaknuo je župan.

Sudionicima su sreću na natjecanju poželjeli i ravnateljica Osnovne škole Donji Kraljevec, domaćina ovogodišnje županijske smotre Sandra Vlahek te načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, izrazivši ponos na rezultate učenika sa svog područja, ali i na razinu znanja svih učenika Međimurja.

Na svečanosti otvorenja smotre nastupili su učenici i učitelji OŠ Donji Kraljevec, među kojima su himnu izveli članovi vokalno-instrumentalnog sastava, a folklornu točku učenici od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju produženi boravak.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

*Ovaj sadržaj donosimo u suradnji s Međimurskom županijom

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti