Petak, 3. veljače 2023.

Vlasnik farme zbog salmonele mora usmrtiti 150.000 kokoši: ‘Ovo ne bih crnom đavlu poželio, očito nekome smetam’

Očigledno da nekome smetam i da mu je puno lakše bez mene. Ja se nadam da će se Uskok uključiti u ovo i da će to istjerati na čistac, istaknuo je Marijan Lukač

Preporučujemo

Nakon što je u jajima pronađena salmonela, vlasnik farme za proizvodnju i prodaju jaja Marijan Lukač morat će usmrtiti 150.000 svojih kokoši.

“Ovo ja ne bih crnom đavlu poželio, a ne bilo kome drugom. Šteta je ogromna. Ne znam što je gore, da li psihičko stanje kompletne moje obitelji, mojih djelatnika. Svi proživljavaju ovo…”, rekao je RTL vlasnik tvrtke za proizvodnju i prodaju jaja Marijan Lukač.

Marijan svoju farmu vodi 30 godina. Ima 80 zaposlenih, a posao su nastavile i njegove četiri kćeri.

“Lukač nije jaje, nije kokoš. To je moj otac, moja mama, moje sestre i ja. Loše”, rekla je voditeljica tvrtke za proizvodnju jaja Magi Lukač.

Istaknuli su da su pazili na sve mjere te da je pogon izoliran iz naselja, a kokoši nisu u kavezu. Provedena je sva dezinfekcija, a perad je protiv salmonele cijepljena tri puta.

Sumnjaju da im podmeću konkurenti

“Imam sumnju na ispravnost svega ovoga i mislim da tu ima elemenata i kriminalnih radnji. Očigledno da nekome smetam i da mu je puno lakše bez mene. Ja se nadam da će se Uskok uključiti u ovo i da će to istjerati na čistac”, istaknuo je Marijan Lukač.

Štetu procjenjuju na više milijuna kuna, no planiraju nastaviti na drugoj lokaciji gdje imaju kavezni uzgoj.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti