Subota, 15. lipnja 2024.

Voda u Zagrebu poskupljuje, ali ne za najavljenih 15 posto

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je da je odluka zagrebačkih gradskih vlasti o povećanju cijena vode nezakonita

- Oglas -

Vijeće za vodne usluge donijelo je rješenje o odgodi poskupljenja vode u Zagrebu.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je da je odluka zagrebačkih gradskih vlasti o povećanju cijena vode nezakonita, da je to poskupljenje obustavljeno, a zagrebačke je gradske vlasti pozvao da budu odgovornije i da svaki problem ne rješavaju preko leđa građana.

Međutim, glasnogovornica Gradske uprave Hini je pojasnila da od 1. ožujka cijena vode ipak raste. No, zasad će iznos poskupljenja biti otprilike upola od najavljenih 15 posto.

- Oglas -

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u veljači je najavio modernizaciju vodoopskrbne mreže i odvodnje koja kreće iduće godine kroz projekt Zagreb vrijedan 1,8 milijardi kuna. Dio troškova trebao je biti pokriven povećanjem cijena koje su najavljene za 1. ožujka ove godine.

Tomašević je u petak izjavio da je zbog odluke tijela pri Ministarstvu gospodarstva da se u Zagrebu odgodi rast cijene vode, koji je trebao stupiti na snagu 1. ožujka, smijenio direktora Vodoopskrbe i odvodnje (ViO) Davora Poljaka…

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti