Subota, 15. lipnja 2024.

Volonterima županijskog Crvenog križa uručene zahvalnice za pomaganje stanovništvu na potresom pogođenim područjima

Volonteri su sudjelovali u pomoći kod podjele hrane i higijenskih potrepština te sortiranju humanitarne pomoći

- Oglas -

U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije priredilo je prijam za članove Županijskog interventnog tima koji imaju najviše volonterski sati u pomaganju stanovništvu Petrinje, Siska i Gline pogođenima katastrofalnim potresom krajem prošle godine.

Prijam je održan u restoranu Štagelj, a okupljenim volonterima ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev uručila je zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa za iskazanu humanost i solidarnost prema stanovništvu potresom pogođenih područja.

Kao članovi Županijskog interventnog tima, na terenu su bila 22 zaposlenika i volontera koprivničkog Crvenog križa, dva volontera iz križevačkog Crvenog križa i šest volontera iz đurđevačkog Crvenog križa.

- Oglas -

Od 29. prosinca 2020. do 16. travnja 2021. volonteri su sudjelovali u pomoći kod podjele hrane i higijenskih potrepština te sortiranju humanitarne pomoći na potresom razrušenom području. Ove su aktivnosti provodili u kampovima u Petrinji i Glini, a veliki dio poslova obavili su obilaskom ugroženih osoba i obitelji na terenu.

“Naši vrijedni volonteri i zaposlenici više puta su boravili na terenu u ispomoći stanovnicima pogođenima potresom. U ova gotovo četiri mjeseca, iz Koprivničko-križevačke županije je bilo ukupno 30 osoba na terenu 51 dan, odnosno kumulativno gledajući imali smo 61 volontera koji su odradili 225 dana. Od toga su 22 osobe iz Koprivnice pa je tako koprivnički Crveni križ imao ukupno 44 volontera i zaposlenika koji su u deset smjena bili 41 dan na terenu, odnosno kumulativno su volontirali 146 dana na potresom pogođenom području”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti