Nedjelja, 2. travnja 2023.

Vozač na pješačkom prijelazu u Koprivnici udario 14-godišnjakinju na biciklu, ozlijeđena je

14-godišnjakinja na glavi nije imala zaštitnu kacigu te nije bila označena reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom

Preporučujemo

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 20.55 sati u Ulici dr. Željka Selingera u Koprivnici ozlijeđena je 14-godišnjakinja.

“Vozač (65) je upravljao osobnim automobilom Peugeot koprivničkih registarskih oznaka. Tom prilikom nije vodio računa o smjeru i brzini kretanja vozila te je na obilježenom pješačkom prijelazu udario u bicikl, kojim je upravljala 14-godišnjakinja, koja na glavi nije imala zaštitnu kacigu, nije bila označena reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom”, stoji u priopćenju Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Također, 14-godišnjakinja na prednjoj strani bicikla nije imala upaljeno jedno svjetlo bijele boje, niti na stražnjoj strani jedno svjetlo crvene boje te prilikom stupanja biciklom na kolnik nije zaustavila bicikl i gurala ga kao pješak preko obilježenog pješačkog prijelaza.

U prometnoj nesreći 14-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a protiv oboje vozača će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti