Petak, 29. rujna 2023.

Vozio jako pijan i to pod zabranom, vrijeđao policajce i završio u postaji

Tijekom postupanja 47-godišnji vozač pogrdnim riječima vrijeđao je policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile priveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske, a potom i uhićen

- Advertisement -

Prilikom nadzora cestovnog prometa, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske zaustavili su noćas nakon ponoći 47-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,21 promila.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola, utvrđeno je kako je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.

- Advertisement -

Tijekom postupanja 47-godišnji vozač pogrdnim riječima vrijeđao je policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile priveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske, a potom i uhićen.

Protiv 47-godišnjaka zbog vrijeđanja policijskih službenika te počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Ujedno, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 47-godišnji vozač kažnjen je ukupnom novčanom kaznom od 2.640 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od šest mjeseci.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti