Petak, 19. kolovoza 2022.

Vruće popodne u Goli: Sudac pokazao tri crvena kartona Herešinčanima, navodno je bilo udaranja i pljuvanja

Domaćin se bori za opstanak i pobjeda mu je bila imperativ, a utakmica je bila napeta i povišenih tenzija

Preporučujemo

Matej Sršić bio je strijelac jedinog pogotka za pobjedu Fugaplasta protiv Omladinca iz Herešina u utakmici 18. kola Druge koprivničko-križevačke županijske nogometne lige.

Domaćin se bori za opstanak i pobjeda mu je bila imperativ, a utakmica je bila napeta i povišenih tenzija.

U središtu pozornosti našao se sudac Dejan Švagelj, koji je u 21. minuti isključio gostujućeg igrača Luku Đurđa. Prvi žuti pokazao mu je u 15. minuti, a drugi u 21. U oba navrata u pitanju je bilo nesportsko ponašanje, odnosno preoštar start.

Žuti karton je kod domaćih u 38. minuti dobio Matej Sršić zbog povlačenja za dres, potom je u 61. minuti požutio trener gostiju Mark Bartolić zbog prigovora na odluku glavnog suca.

U 78. minuti zbog prigovora je požutio i gostujući igrač Domagoj Špernjak, a u 85. je zbog prigovora opomenut i član Omladinca Igor Strajnić. Serija žutih kartona zaključena je u 87. minuti kad je kod domaćih opomenut Borna Široki zbog preoštrog starta.

Gosti su u burnoj završnici dobili još dva crvena kartona. U prvoj minuti sudačke nadoknade isključen je Igor Strajnić. U zapisniku je kao razlog navedeno ”Nasilništvo, Vrijeđanje Glavnog suca utamice, te udaranje glavnog suca glavom o glavu”.

U 88. minuti je isključen trener Omladinca Mark Bartolić. kao razlog u zapisniku je navedeno ”Neprimjereno ponašanje, Pljuvanje u lice Glavnog suca utakmice”.

Delegat utakmice u Goli Hrvoje Ištvanović u svom je izvješću nakon utakmice naveo sljedeće:

”Utakmica organizirana sukladno s Propozicijama natjecanja ranga takmičenja. Sastanku pred utakmicu prisustvovale sve službene osobe koje su dužne nazočiti istom. Predstavnici klubova predali popis službenih osoba, popis igrača i ispravne sportske iskaznice na vrijeme. Utakmica prijavljena PU. Teren za igru pripremljen i obilježen u skladu s Pravilima nogometne igre . Licencirani trener god gostujuće ekipe prisutan u tehničkom prostoru klupa, dok kod domaće ekipe isti nije prisutan. Izvršena identifikacija igrača prije početka utakmice. Zgoditak postignut regularno. Opomene i isključenja dodijeljeni u skladu s Pravilima nogometne igre. Udosta nervoznoj i namomente oštroj utakmici sudac je sudio sa greškama a koje nisu utjecale na rezutat same utakmice ali su utjecale na kriterij dodijeljivanja javnih opomena i isključenja. Domaća ekipa imala više prilika i htjenja, te je jednu od prilika realizirala u zgoditak. Ponašanje službenih osoba domačina fer i korektno dok gostujući službeni predstavnici negoduju na sudačke odluke. Utakmica je snimana, organizato će naknadno dostaviti snimak.”

NK Omladinac je na svom Facebook profilu kratko prokomentirao zbovanja iz Gole:

”Kraj u Goli. Izgubili smo 1:0. Nismo mogli protiv domaće ekipe i glavnog suca.”

- Advertisement -

Najnovije objave