Srijeda, 24. srpnja 2024.

Welcome spring Ludbreg: centar svijeta u ožujku postaje središte sporta, rekreacije i aktivnog života

Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom

- Oglas -

Ludbreg, centar svijeta će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući drugom izdanju festivala Welcome Spring osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska događanja, a cilj festivala koji se sastoji od niza vikend događanja je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Prvi vikend festivala donosi tradicionalnu cestovnu Centrum Mundi utrku na kojoj natjecatelji mogu birati između dvije staze, one od 4 km za rekreativce te one od 10 km koja se boduje za Kup sjeverozapadne Hrvatske. Ono što je još važno istaknuti je da su za ovu utrku startnine besplatne jer povodom dana Grada, Ludbreg časti startninama te je jedino potrebno prijaviti se. Više o utrci doznajte OVDJE.

- Oglas -

Drugog vikenda održavanja Welcome spring festivala održat će legendarna Crazy Hill Trail utrka u organizaciji BSV-a Ludbreg, a koja će se trčati na tri staze: zelenoj (10 km), plavoj (16 km) i crvenoj (34 km), kako bi svoje mjesto u njoj mogli pronaći trkači svih profila. Prijave se potvrđuju uplatom startnine koja iznosi 130 kuna. Start i cilj bit će na Otoku mladosti. Više o utrci doznajte OVDJE.

Na rijeku Bednju, koja protječe samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje. Trećeg vikenda sve zaljubljenike u kajak i veslanje očekuje Watermark utrka na Bednji. Natjecatelji će na utrci moći nastupiti u kategorijama – kanu, kajak, rafting (R4) i ostalo (npr. SUP) – detaljne informacije možete potražiti na Facebook stranici eventa.

Posljednji vikend Welcome Spring outdoor festivala rezerviran je za biciklizam. Očekuje nas uzbudljivu biciklističku gravel utrku oko planine Kalnik. Kružna utrka oko Kalnika, duga 77 km i s 1302 metra ukupnog uspona vozi se po uglavnom makadamskim putevima i pravi je izazov za sve ambiciozne bicikliste željne nadmetanja.

POPRATNI PROGRAM

19. ožujak

- Oglas -
  • 2. planinarski pohod Ludbreg – Kalnik, organizator: Planinarsko društvo Ludbreg
  • Nordijsko jahanje, organizator: udruga Narcisa

26. ožujak

  • Centrum Mundi sprint 2022, orijentacijsko trčanje, orijentacijski klub Varaždin

2. travanj

  • Promo ture kayak/kanu/rafting

9. travanj

  • Promo ture e-bike
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti