Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Za koprivničku Socijalnu samoposlugu prikupljeno 352 kilograma hrane, počela podjela pomoći potrebitima

U prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa potrebitima su umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner

Preporučujemo

Uoči uskrsnih blagdana koprivničko društvo Crvenog križa provelo je u trgovačkim centrima dvije uspješne akcije prikupljanja prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština.

Volonteri su u trgovačkom centru Supernova u subotu, 9. travnja, prikupili 194 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i 24 higijenska proizvoda, a u ponedjeljak u robnom centru KTC prikupili su 158 kilograma prehrambenih namirnica te 34 higijenska proizvoda.

Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu
Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu // Foto: GDCK Koprivnica

“Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u prikupljanju i podjeli donacija te tako nekome učinili blagdane radosnijima. Ove će proizvode uoči Uskrsa dobiti oko 200 obitelji u potrebi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Pakete će dobiti korisnici Socijalne samoposluge u gradu te potrebiti u okolnim općinama koje je već počeo obilaziti naš Mobilni tim”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

Pozivaju se svi koji naknadno žele donirati hranu ili higijenske proizvode da se jave u koprivnički Crveni križ u Ulici braće Radić 7 od 7 do 15 sati. Pomoći možete i novčano, uplatom na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.

Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu
Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu // Foto: GDCK Koprivnica

Među volonterima koprivničkog društva Crvenog križa koji su sudjeluju u prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa su umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner.

Podsjetimo, projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti