6.3 C
Zagreb
Nedjelja, 18. travnja 2021.

Za koprivničku Socijalnu samoposlugu uoči Uskrsa prikupljeno gotovo 300 kilograma hrane

U prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa potrebitima sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt 'Volonter penzioner'. Umirovljenici koji žele sudjelovati u aktivnostima ovog projekta mogu se javiti u koprivnički Crveni križ na broj 048/642-193

Preporučujemo

Gradsko društvo Crvenog križa u subotu je održalo akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu i to u Shopping centru SUPERNOVA u Koprivnici. Građani su u kolicima vrijednih volonterki ostavili ukupno 128 kilograma prehrambenih namirnica i 18 komada higijenskih potrepština.

I u posljednjoj akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu prije Uskrsa, koju su volonteri Gradskog društva Crvenog križa proveli u ponedjeljak u Robnom centru KTC u Koprivnici, odaziv građana je bio odličan. Uoči blagdana, u četiri sata akcije prikupljeno je 170 kilograma hrane i 20 komada različitih higijenskih potrepština.

I ovaj put na ulazu u Robni centar KTC u Koprivnici umirovljenice uključene u projekt “Volonter-penzioner” kupcima su dijelile letke s popisom proizvoda potrebnih u Socijalnoj samoposluzi te preuzimale donacije. Ostavljajući hranu volonterkama Crvenog križa mnogi su i ovaj put komentirali: “Bolje je da možemo nešto darovati, nego da moramo tražiti”.

Ako se niste stigli odazvati ovoj akciji, a imate mogućnosti i željeli bi pomoći potrebitim sugrađanima, donacije uvijek možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa u Ulici braće Radića 7.

“Svima koji su sudjelovali u akcijama prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za Socijalnu samoposlugu ili će to učiniti, zahvaljujemo na velikodušnosti i darežljivosti”, ističu iz koprivničkog Crvenog križa.

U prikupljanju donacija te pakiranju i podjeli paketa potrebitima sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt “Volonter penzioner”. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad” Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Najnovije objave