Subota, 22. lipnja 2024.

Za nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje nakon tuče i poplava osigurano 20 milijuna kuna

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 24. lipnja do 29. srpnja 2022. godine

- Oglas -

Ministarstvo poljoprivrede je u petak objavilo Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala” iz Programa ruralnog razvoja, piše Zagorje International.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 20 milijuna kuna.

Korisnici natječaja će, između ostalog, moći sanirati poljoprivredno zemljište, nabaviti sjeme, domaće životinje, poboljšati kvalitetu zemljišta, podići nove ili obnoviti postojeće višegodišnje nasade i višegodišnje bilje, graditi ili opremiti objekte za domaće životinje i skladištenje poljoprivrednih proizvoda s pripadajućom opremom i infrastrukturom, ali i popraviti ili nabaviti novu ili rabljenu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

- Oglas -

Na ovom natječaju ne dodjeljuje se potpora za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine, a u stopostotnom intenzitetu potpore pokriva se šteta nastala u ovoj godini.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 24. lipnja do 29. srpnja 2022. godine, a svi detalji Natječaja i prateća dokumentacija nalaze se na poveznici.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti