Utorak, 27. rujna 2022.

Za potrebe subvencioniranja smještaja djece u vrtićima i obrtima Koprivnica izdvaja 14,3 milijuna kuna

Ove godine dodatna sredstva za smještaj djece u vrtićima te obrtima za čuvanje djece osigurana su zbog nastale situacije s koronavirusom

Preporučujemo

Grad Koprivnica svake godine nastavlja trend povećanja izdvajanja financijskih sredstava za socijalnu skrb, a jedna od mjera koju provodi je i sufinanciranje smještaja djece u vrtićima i obrtima za čuvanje u kojima je trenutno smješteno 1094 djece.

Njihov boravak sufinanciran je u iznosu od 1000 do 1100 kuna po djetetu, a u tu svrhu u proračunu Grada osigurana su sredstva u iznosu od 14,3 milijuna kuna.

Također, važno je za istaknuti kako Koprivnica u većem omjeru sufinancira smještaj za drugo, treće i više djece.

Naime, temeljem odluke o socijalnoj skrbi Grada Koprivnice za drugo dijete smješteno u vrtiću roditelji ostvaruju prvo na subvenciju smještaja u iznosu od 50 posto, dok za treće ili više djece Grad smještaj djeteta financira u potpunosti te je za tu potrebu u proračunu osigurano 500.000 kuna.

“Prošle godine donijeli smo odluku o dodatnom subvencioniranju smještaja za drugo i treće dijete. Mjera je donijeta u cilju pomaganja roditeljima te poticanja demografskog rasta. U ovoj pedagoškoj godini do sad je zaprimljeno 112 zahtjeva za podmirenje troškova predškolskog odgoja i obrazovanja, od čega 106 djece ostvaruje subvenciju od 50 posto, a šest od 100 posto. Ono što nas veseli je da se mjera pokazala dobrom te smo kroz nju još jednom pokazali koliko su nam važni mladi, koliko su nam važna djeca”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ove godine dodatna sredstva za smještaj djece u vrtićima te obrtima za čuvanje djece osigurana su zbog nastale situacije s koronavirusom.

Ukupno je za period od ožujka do lipnja izdvojeno nešto više od milijun kuna.

- Advertisement -

Najnovije objave