Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Za Praznik rada u Koprivničkom Ivancu natjecanje u pripremi gulaša. Prijavite se i pokažite svoje kulinarsko umijeće

"Cilj nam je okupiti što više zainteresiranih ekipa koje će se natjecati u pripremi gulaša kako bismo poslije natjecanja i podjele nagrada svi uživali u degustaciji", poručili su organizatori

- Oglas -

Povodom proslave Praznika rada koji se obilježava 1. svibnja, a koji je izvrsna prilika za druženje, u Koprivničkom Ivancu će se održati prva Gulašijada, odnosno natjecanje u pripremi gulaša.

Natjecanje će se održati u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Ivanec, a pod pokroviteljstvom Općine Koprivnički Ivanec i Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

“Cilj nam je okupiti što više zainteresiranih ekipa koje će se natjecati u pripremi gulaša kako bismo poslije natjecanja i podjele nagrada svi uživali u degustaciji”, poručili su organizatori koji će osigurati osnovne namirnice.

- Oglas -

Ekipa se mora sastojati od dva člana, a kuhanje traje oko dva sata. Po ekipi će biti osigurano 5 kg mesa (junetina i svinjetina), 2,5 kg krumpira, 1 kg luka, 0,5 kg mrkve, voda za kuhanje i stol.

Natjecatelji sami moraju donijeti kotlić sa stalkom minimalne zapremine 10 litara, plinski plamenik, začine po izboru te ostali potrebni pribor za kuhanje.

Ocjenjivanje će obaviti ekipa od tri člana ocjenom od 1 do 10. Ocjenjivat će se izgled, boja, miris, ljutina, gustoća i okus, a prve tri ekipe dobit će nagrade.

Lijepo druženje i natjecanje će se održati u društvenom domu u Koprivničkom Ivancu s početkom u 10 sati. Također, za najmlađe posjetitelje i mještane bit će pripremljeni napuhanci, a za glazbeni dio bit će zadužen Tamburaški sastav Trojka Hollywood.

Za kuhanje gulaša predviđeno vrijeme je od 10 do 12 sati nakon čega slijedi degustacija i ocjenjivanje te proglašavanje pobjednika i podjela prigodnih nagrada. Nakon ocjenjivanja gulaš će se podijeliti mještanima i posjetiteljima.

- Oglas -

“Svaka ekipa prije početka kuhanja dobit će kuvertu s imenom u dva primjerka, jedan primjerak ostaje kod ekipe, a drugi kod organizatora u zatvorenim kuvertama. Po završetku kuhanja uzorke je potrebno servirati u plastične tanjure i pored tanjura staviti kuvertu s nazivom koji se predaje ekipi za ocjenjivanje. Nakon ocjene ekipe za ocjenjivanje, organizator otvara kuverte prema brojevima koje je označila ekipa za ocjenjivanje”, naglasili su organizatori.

Prijave se zaprimaju najkasnije do 26. travnja do 12 sati na e-mail: radeprosenjak63@gmail.com ili na broj 098/ 348 508; opcina@koprivnicki-ivanec.hr ili na broj 048/630-100; info@tzp-sredisnja-podravina.hr ili na broj: 099/609 7337.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti