Srijeda, 20. listopada 2021.

Za rad udruga Općina Mali Bukovec osigurala više od 200.000 kuna

Ukupna potpora od 204.000 kuna dodijeljena je udrugama s područja Općine Mali Bukovec te udrugama koje provode programe ili imaju članstvo na području Općine

Preporučujemo

U prostorijama Općine Mali Bukovec u četvrtak su uručeni ugovori za sufinanciranje projekata i programa udruga u 2021. godini.

Ukupna potpora od 204.000 kuna dodijeljena je udrugama s područja Općine Mali Bukovec te udrugama koje provode programe ili imaju članstvo na području Općine.

Potpore su dobile Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec, Udruga obrtnika i zanatlija Općine Mali Bukovec, Udruga žena Mali Bukovec, Udruga žena Sveti Petar, Humanitarna udruga LUN-MLA iz Lunjkovca, Udruga cvjećara Ludbreške regije te Ludbreško sunce – udruga za osobe s invaliditetom. Također, potpore su dodijeljene i klubovima koji se bave sportom: Karate klubu Okinawa Mali Bukovec, ŠNK Lunjkovec, ŠNK Mladost Sveti Petar te ŠNK Bukovčan 27.

Među udrugama koje su dobile potporu iz proračuna Općine Mali Bukovec su i udruge koje okupljaju ljubitelje rekreacije i to Klub ribolovaca Spinning team Dravski klen, Lovačko društvo Prepelica Mali Bukovec i Lovačko društvo Fazan iz Velikog Bukovca.

Ugovore predstavnicima udruga uručio je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

– I ove godine smo raspisali natječaj za potpore sektoru civilnog društva koje djeluje na području Općine Mali Bukovec. Posljedice pandemije uzrokovale su smanjenu gospodarsku aktivnost što posljedično utječe i na smanjenje naših poreznih prihoda, stoga od 18 prijava potpore je osvojilo 14 udruga. No, unatoč smanjenim prihodima, vjerujemo kako će se druga polovica ove godine pokazati boljom na prihodovnoj strani te će to otvoriti mogućnost da već u drugom dijelu godine ponovo raspišemo još jedan natječaj za udruge koje se nisu uspjele prijaviti ili dobiti potporu u ovom krugu – pojasnio je načelnik Marković.

Posebno je izdvojio vatrogastvo, odnosno dobrovoljna vatrogasna društva i Vatrogasnu zajednicu Općine Mali Bukovec čiji dobrovoljci imaju posebnu zadaću u općini, a to je održavati sustav zaštite i pomoći u slučaju bilo kakvih ugroza koje mogu snaći naše mještane te zbog toga imaju i posebno izdvojena sredstva u proračunu općine.

– Sukladno Zakonu o vatrogastvu te Zakonu o sustavu civilne zaštite, za naše vatrogasce imamo posebno izdvojena sredstva u Proračunu u iznosu od 245.000 kuna kojima ćemo ove godine financirati njihov rad, obuku i održavanje opreme. Tako da ćemo za civilno društvo i udruge s područja naše Općine, ove godine izdvojiti gotovo 500.000 kuna što će sigurno doprinijeti njihovom uspješnijem radu i razvoju, a potom indirektno pomoći i našim mještanima kroz bolji sustav zaštite i spašavanja, kroz promicanje kulture, zajedništva, rada, brige o okolišu, brige o djeci, sportu i svemu ostalom čime se naše udruge bave – rekao je Marković.

Predstavnici udruga s područja Općine Mali Bukovec

Najnovije objave