Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Za Socijalnu samoposlugu građani u Supernovoj donirali 158,5 kg hrane i 59 higijenskih proizvoda

U prikupljanju u Supernovoj sudjelovali su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, članovi Kluba Volonter penzioner

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u subotu u Shopping centru Supernova akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu.

Građani su donirali 176 različitih prehrambenih proizvoda ukupne težine 158,5 kilograma, te 59 proizvoda za higijenu.

U prikupljanju u Supernovoj sudjelovali su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, članovi Kluba Volonter penzioner. Kupcima su dijelili letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimali donacije te zajednici darovali četiri sata svojeg vremena.

Zahvaljujući ovakvim akcijama i ostalim donacijama, Crveni križ svakog tjedna može pripremiti humanitarne pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za sugrađane u potrebi.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti