Subota, 4. prosinca 2021.

ZA SVAKU POHVALU Đurđevac ima sve više aktivnih sportaša

Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca okuplja 23 aktivnih članica s preko 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova

Preporučujemo

Na 5. sjednici đurđevačkog Gradskog vijeća Grada podneseno je financijsko izvješće te izvješće o radu Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca koja su vijećnici jednoglasno prihvatili.

Zajednica sportskih udruga okuplja 23 aktivnih članica s preko 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a svojim djelovanjem doprinosi razvoju i promicanju sporta, sportskih aktivnosti djece i mladeži te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom.

Tijekom prošle godine brojne sportašice i sportaši su zbog trenutne situacije uzrokovane koronavirusom bili uskraćeni u svojim aktivnostima te dosta sportskih udruga nije obavljalo svoje aktivnosti niti su imali natjecanja.

Zajednica Sportskih udruga uspješno je provela projekt Picoki za sport koji je završen u prosincu 2020., a preko kojeg je zajednica osigurala besplatne treninge, podijelila 450 kompleta sportske opreme koji se sastoje od trenirke, majice, šuškavca i ruksaka za svu djecu koja su uključena u sport.

Također, u prostorima Športsko-rekreacijskog centra opremljena je teretana koju koriste sportske udruge s đurđevačkog područja Grada te su opremljeni prostori sportske dvorane Osnovne škole Đurđevac s rekvizitima koju također koriste brojni klubovi.

Završeni su i radovi na izgradnji teniskog objekta te su izgrađena i dva teniska igrališta, a 2020. zajednica je sudjelovala u organizaciji prvog Kvartovskog malonogometnog turnira Grada Đurđevca te je organizirala svečanu podjelu priznanja najboljim sportašima na đurđevačkom području.

Najnovije objave