Četvrtak, 2. prosinca 2021.

Za vikend nova akcija policije na području Koprivničko-križevačke županije

Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja

Preporučujemo

U protekla tri vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od kojih tri  prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.U nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije osobe lakše. Teško je ozlijeđen vozač bicikla, dok su lakše ozlijeđeni vozač mopeda i putnik u osobnom automobilu.

Najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudar prilikom vožnje u slijedu (5) i slijetanje vozila s ceste (6), dok su najčešći uzroci događanja ovih prometnih nesreća bili vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (5), brzina neprimjerna uvjetima (2) i nepropisno kretanje vozilom po kolniku (2).

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće, dok je jednu prometnu nesreću izazvao mladi vozač.

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebno tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 23. srpnja, do ponedjeljka, 26. srpnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

Policajci će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostale najteže prometne prekršaje.

Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

U sklopu pojačanog nadzora, Postaja prometne policije Koprivnica provesti će akciju nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladih vozača.

“Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, a posebno poštivanje prednosti prolaska, poštivanje ograničenja brzine kretanja, ne konzumaciju alkoholnih pića, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima”, ističu iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Prije svake radnje vozilom, vozač se mora uvjeriti da je može sigurno izvesti. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno.

“Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da ne upravljaju neregistriranim i neosiguranim vozilima, da koriste zaštitne kacige i da ne vrše pretjecanja vozila na nepreglednim mjestima. Za poseban oprez molimo mlade vozače i vozače starije životne dobi”, istaknuli su iz PU koprivničko-križevačke.

Najnovije objave