Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Za vikend pojačani nadzor prometa, nakon konzumacije alkohola ne sjedajte za volan

Mladi vozači izazvali su četiri prometne nesreće, a vozači pod utjecajem alkohola izazvali su pet prometnih nesreća

Preporučujemo

Od 1. do 10. studenoga na području Policijske uprave koprivničko-križevačka zabilježeno je 18 prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U nesrećama su četiri osobe lakše ozlijeđene. Najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudar vozila iz suprotnih smjerova (8), bočni sudar (3), udar vozila u parkirano vozilo (4) i slijetanje vozila s ceste (6).

Najčešći uzroci događanja ovih prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina (2), oduzimanje prednosti prolaska (2) i nepropisno kretanje kolnikom (6). Mladi vozači izazvali su četiri prometne nesreće, a vozači pod utjecajem alkohola izazvali su pet prometnih nesreća.

Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 12. studenoga, do ponedjeljka, 15. studenoga, provoditi pojačani nadzor prometa.

“Tijekom predstojećeg vikenda provodit će se aktivnosti u sklopu pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača povodom ‘Martinja’, pa će tako Postaja prometne policije Koprivnica i Policijska postaja Đurđevac tijekom vikenda provesti akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača”, istaknuli su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Također, osim nadzor alkoholiziranosti vozača, intenzivirat će se i nadzor brzine kretanja vozila, poštivanja prednosti prolaska, korištenja sigurnosnog pojasa, prijevoza djece u vozilima, korištenja mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja. Tijekom vikenda posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača, vozača bicikala i te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

Ponovno se podsjećaju svi sudionici u prometu na nužnost poštivanje prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima.

Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno.

“Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Za poseban oprez, poglavito prilikom vršenja radnji vozilom u prometu i prolaskom kroz raskrižja, molimo vozače starije životne dobi i mlade vozače”, istaknuli su iz PU koprivničko-križevačke.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti