Srijeda, 28. rujna 2022.

Zagorci imaju najveću prosječnu plaću na sjeveru Hrvatske, evo kakvo je stanje u drugim županijama

Krapinsko-zagorska županija se sa 6672 kune nalazi na petom mjestu u Hrvatskoj

Preporučujemo

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku o visini prosječnih neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama, Krapinsko-zagorska županija se sa 6672 kune nalazi na petom mjestu u Hrvatskoj.

Podaci o prosječnim plaćama po županijama dobiveni su obradom podataka iz obrasca JOPPD i odnose se na prvo tromjesečje 2021. godine.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 8493 kune, a najmanja u Virovitičko – podravskoj županiji, u iznosu od 5984 kune. Krapinsko – zagorska županija nalazi se iz Grada Zagreba, Zagrebačke, Primorsko-goranske i Karlovačke županije, a ujedno je na prvom mjestu kada se gleda pet županija sjeverne Hrvatske, piše portal Zagorje International.

– Bez jakog poduzetništva i gospodarstva nema ni jake lokalne zajednice i civilnog društva, jer su to sektori koji stvaraju novu, dodanu vrijednost. Ovi rezultati dodatno dobivaju na težini ako se uzme u obzir činjenica da je iza nas izrazito teška 2020. godina, koja će u povijesti ostati zapamćena kao jedna čudna i izrazito teška godina koja je bila sve, osim normalna. Pandemija korona virusa pred globalno je gospodarstvo, ali i društvo u cjelini postavila izazove s kakvima se nismo morali susretati u novijoj povijesti. Poslovati u takvim uvjetima nije nimalo lako. Bilo je potrebno pokazati sposobnost i brzo reagirati na promjene. Naši poduzetnici, gospodarstvenici i obrtnici uspješno su se borili s negativnim učincima s kojima se suočavalo gospodarstvo tijekom 2020. godine, stoga nisu ni izostali poslovni rezultati, unatoč izrazito teškim uvjetima. Hvala im na tome – istaknula je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Dodajmo i da je u Gradu Zagrebu prosječna neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama 8493 kuna, dok je Međimurskoj 6447 kuna, Varaždinskoj 6443 kuna, Koprivničko-križevačkoj 6356 kuna, a Bjelovarsko-bilogorskoj 6192 kuna.

Detaljniji izvještaj možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave