Petak, 25. lipnja 2021.

Zaklada Ana Rukavina u Koprivnici, upišite se i vi u Hrvatski registar i spasite nekome život

Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži

Preporučujemo

U četvrtak, 10. lipnja, Zaklada Ana Rukavina u Koprivnici će održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija će se održati od 10 do 12 sati u zgradi koprivničke gradske uprave.

Upisati se mogu svi zdravi građani od 18 do 40 godina, a proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Svi zainteresirani građani koji nisu u mogućnosti doći na ovu akciju na internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina mogu pronaći točne lokacije i radno vrijeme osam transfuzijskih centara u Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis u Hrvatski registar.

Najnovije objave