Utorak, 24. svibnja 2022.

Zaklada HGK – Županijske komore Koprivnica dodijelila pet novih stipendija

Stipendije od 1500 kn mjesečno iz sredstava Zaklade do završetka školovanja primati će novih pet studenata na temelju 15. natječaja provedenog u studenome 2021. godine

Preporučujemo

Zaklada HGK – županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata dodijelila je nove stipendije uspješnim studentima s područja Koprivničko-križevačke županije.

Stipendije od 1500 kn mjesečno iz sredstava Zaklade do završetka školovanja primati će novih pet studenata na temelju 15. natječaja provedenog u studenome 2021. godine.

Kandidatima su za dodjelu stipendija vrednovani uspjeh u studiju, godina studija, socijalno-ekonomski status i deficitarnost zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ovogodišnji dobitnici stipendija su: Jelena Crnjac, studentica šeste godine medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; Danijel Pavešić, student treće godine preddiplomskog stručnog studija Proizvodnog strojarstva na Sveučilištu Sjever; Margareta Lovković, studentica druge godine diplomskog sveučilišnog studija Fizike i informatike, smjer nastavnički na Odjelu za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku; Anamarija Mikšić, studentica prve godine diplomskog sveučilišnog studija Istraživanje i razvoj lijekova Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci i Kaja Sertić, studentica druge godine preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

– Stipendija mi pruža veću financijsku samostalnost i dodatnu motivaciju za nastavak mog studija. Nadam se da ću nakon stjecanja diplome, u skoroj budućnosti, svoje znanje i vještine nastaviti usavršavati u koprivničkoj bolnici – izjavila je Jelena Crnjac.

Margareta Lovković je kazala:

– Svoju budućnost vidim u edukaciji i radu s djecom, bilo u osnovnoj školi ili nekoj vrsti edukativnog centra, kakvi se u zadnje vrijeme šire županijom. Stipendija mi svakako pomaže u približavanju mojem cilju.

Danijel Pavešić je dodao:

– Stipendija zaklade je jako velika pomoć studentima naše županije, ali i poticaj u studiranju. U budućnosti sebe kao strojara vidim u nekom poduzeću, gdje ću moći konstantno napredovati i učiti od kolega strojara. Nakon sakupljanja iskustva, želio bih otvoriti vlastito poduzeće na području naše županije.

O stipendiji je govorila i Anamarija Mikšić.

– Studentica sam istraživanja i razvoja lijekova na Odjelu za biotehnologiju u Rijeci te sam zaista zahvalna na ukazanom povjerenju Zaklade jer smatram kako mi omogućuju lakše povezivanje s poslodavcima u našoj županiji. U budućnosti se vidim u farmaceutskoj industriji jer smatram kako svojim kompetencijama mogu doprinijeti radu kompanije, a s druge strane oni meni mogu dati iskustvo i nova znanja u mom zvanju. Dodijeljena stipendija pomaže mi u studentskom životu te mi također daje dobre temelje za pronalaženje posla u našoj županiji.

- Advertisement -

Najnovije objave