Utorak, 6. lipnja 2023.

Zanimljiv prijelazni rok u Kalinovcu, predsjednik Neven Golubić: ‘Cilj nam je gornji dio ljestvice’

Mučila nas je realizacija, stvarali smo puno prilika, malo zabijali, a golove smo lagano primali. Takav je na kraju jeseni bio i plasman, rekao je predsjednik Neven Golubić

Nogometaši Kalinovca jesenski dio prvenstva u Prvoj ŽNL koprivničko-križevačkoj završili su na 10. mjestu s 14 osvojenih bodova, uz tri pobjede, pet remija i pet poraza te gol-razliku 21:29.

– Nismo zadovoljni plasmanom. Mučila nas je realizacija, stvarali smo puno prilika, malo zabijali, a golove smo lagano primali. Takav je na kraju bio i plasman – rekao je predsjednik Neven Golubić.

U zimskom prijelaznom roku došlo je do određenih promjena u sastavu. Novi igrači Kalinovca su napadač Karlo Petrinić i krilo Janko Brlas, a obojica dolaze iz trećeligaša Virovitice. Klubu je pristupio i Mislav Mustač, koji je došao iz Rasinje.

S druge strane, klub su napustili dosadašnji kapetan Marijan Zvonar (Mladost Sigetec), Silvio Buzuk (Rezovac) i Luka Plazek (Mosor Žrnovnica).

Kakvi su ciljevi momčadi Kalinovca u drugom dijelu sezone?

– Cilj nam je u proljeće dići se u gornji dom ljestvice, najmanje do sedmog mjesta – poručio je predsjednik Neven Golubić.

U pripremnom razdoblju Kalinovčani su dosad odigrali četiri prijateljske utakmice, a planira se odigrati još jedna, generalka protiv Daruvara ove subote. Protiv Dinama Kapele Dvor u gostima su remizirali rezultatom 1:1, u Đurđevcu su od Graničara poraženi s 5:1, u Velikim Zdencima od Zdenke su izgubili s 3:1, a u Grabrovnici su od lidera četvrtoligaškog društva Pitomače poraženi s 5:0.

Trener Mario Tolo u prvom proljetnom kolu imat će sa svojom momčadi težak posao jer im u goste dolazi lider Bratstvo iz Kunovca, a nakon toga ih očekuje neugodno gostovanje kod drugoplasirane Panonije u Peterancu.

Podsjetimo, nastavak prvenstva u Prvoj ŽNL zakazan je za 11./12. ožujka.

Dodajmo za kraj i da je u petak, 24. veljače, održana redovna godišnja skupština NK Kalinovca.

Predsjednik kluba Neven Golubić podnio je izvješće o radu za proteklu godinu te financijsko izvješće koje je prihvaćeno od prisutnih članova.

Prezentirao je plan rada kluba za 2023. godinu u kojem navodi da je uz postojeću seniorsku ekipu i tri uzrasta djece plan oformiti još jedan uzrast. Tako bi mlađe uzraste U-7, U-9, U-11 i U-13 trenirala dva trenera.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti