Srijeda, 26. siječnja 2022.

Započeli radovi na obnovi koprivničke sinagoge

Prije izvedbe unutarnje vapnene žbuke zidova izvest će se podžbukne elektroinstalacije te sva potrebna priprema za nova rasvjetna tijela

Preporučujemo

Sinagoga – Kulturni centar prim. dr. Krešimir Švarc opet postaje pravo malo gradilište.

Naime, odobrena su financijska sredstva Ministarstva kulture, Programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobra.

Planirani radovi nastavka obnove uključuju sanaciju stropne i zidne obloge glavnog prostora za okupljanje, a u iste su u utorak, 20. listopada uvedeni svi izvođači.

Švendi građenju iz Koprivnice, temeljem obavljene javne nabave povjereni su poslovi obnove, a ugovorena vrijednost radova iznosi 275.363,75 kuna s uključenim PDV-om.

Uslugu stručnog nadzora obavljat će Mirko Patrčević, iz koprivničke tvrtke Coart.

Sinagoga u Koprivnici

Prije izvedbe unutarnje vapnene žbuke zidova izvest će se podžbukne elektroinstalacije te sva potrebna priprema za nova rasvjetna tijela.

Grad Koprivnica je proveo postupak nabave te je sklopljen ugovor s izvođačem radova Elektromehanika Dolenec na iznos od 110.461,25 kuna s uključenim PDV-om.

Radovi će u iznosu od 100.000 kuna biti sufinancirani sredstvima Ministarstva kulture, dok su sredstva za ostatak radova osigurana u proračunu Koprivnice.

Svi poslovi se izvode uz konzervatorski nadzor Milana Pezelja, pročelnika Konzervatorskog odjela u Bjelovaru.

– Rok za dovršetak radova je kraj godine, a sve kako bi se izvele predradnje za 2021. u kojoj je planirano dovršenje obnove unutrašnjeg prostora sinagoge – Kulturnog centra prim. dr. Krešimir Švarc, a od pročelnika Milana Pezelja dobivene i smjernice za izradu projekta novog stepeništa koje će se izvesti u 2021. u okviru daljnjih radova obnove unutrašnjeg prostora – stoji na službenim stranicama Grada Koprivnice.

- Advertisement -

Najnovije objave