Petak, 3. veljače 2023.

Završen je projekt ‘Budimo ruka podrške’

Na projektu su sudjelovali i projektni partneri Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ” iz Đurđevca, dok je projektni suradnik bio Centar za mlade Križevci

Preporučujemo

Završna konferencija projekta pod nazivom “Budimo ruka podrške” održana je u ponedjeljak u prostorima Gradske knjižnice Franjo Marković u Križevcima. Riječ je o prvom EU projektu, ujedno i najvećem do sada, koji je Udruga “Maslačak” Križevci provela kao nositelj projekta.

Na projektu su sudjelovali i projektni partneri Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ” iz Đurđevca, dok je projektni suradnik bio Centar za mlade Križevci, izvijestila je Služba ureda župana prenoseći Prigorski.hr.

Završnoj konferenciji je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek koja je čestitala na projektu te istaknula kako će Županija i dalje podržavati rad Udruge.

Predsjednica udruge Maslačak, Tamara Premuš, zahvalila je svima na dolasku i otvorila predstavljanje rezultata projekta “Budimo ruka podrške”, a Danijela Bočkaj, voditeljica ovog projekta dodala je kako su svi iz udruge jako ponosni jer su uspjeli realizirati svoj prvi EU projekt.

Opći cilj projekta je bio doprinos jačanju i razvoju kapaciteta OCD-a te suradnju u lokalnoj zajednici, dok su specifični ciljevi bili osposobljenje predstavnika OCD-a za prikupljanje sredstava, osnaženje predstavnika i volontera za razvoj socijalnih usluga u zajednici i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osviještenje lokalne zajednice o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju, osobito u kriznim situacijama, a iz udruge poručuju kako su svi ciljevi uspješno ispunjeni.

U sklopu projekta su provedene i brojne radionice na teme usvajanja znanja na području financijskog upravljanja i zakonodavnih okvira, usvajanje znanja zaposlenika i volontera na području zapošljavanja i socijalnog uključivanja, poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici i unaprjeđenje javne svijesti i zagovaranje i rješavanja potreba ranjivih skupina.

Na konferenciji je prisustvovala i ravnateljica Gradske knjižnice Križevci, Marjana Janeš-Žulj koja je pohvalila suradnju Knjižnice i Udruge, dok je Ana Ivančan, suradnica na ovom projektu, pohvalila suradnju triju gradova, Križevaca, Bjelovara i Đurđevca na ovom projektu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti