Subota, 1. travnja 2023.

Završen spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u Novigradu Podravskom

Reflektor, rezanje asfalta i dovod kabla od stupa pored mrtvačnice iznosio je 5950 kuna, a traženo je i postavljanje jačeg kabla

Preporučujemo

Završeni su radovi na spomeniku hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na groblju u Novigradu podravskom.

Izvođač radova bio je kamenoklesarski obrt Bos koji je ponudio najpovoljniju ponudu.

– Iznos od 79.744, 69 kuna, plaćen za završne radove koji možete vidjeti na internet stranici Općine pod Transparentnost isplate iz proračuna pod datumom 14. rujan je nešto niži od iznosa iz ponude jer smo odustali od postave solarnih reflektora koji su iznosili 12.500 kuna – istaknuo je općinski načelnik Zdravko Brljek te dodao kako je zaključeno da se solarni paneli ne bi vizualno uklopili, odnosno ne bi dobro izgledali pored spomenika, a i sama funkcionalnost je upitna.

Umjesto solarnih panela postavljen je reflektor s priključkom na stalnu struju, posao je odradio Nitre koji održava javnu rasvjetu.

Reflektor, rezanje asfalta i dovod kabla od stupa pored mrtvačnice iznosio je 5950 kuna, a traženo je i postavljanje jačeg kabla koji bi u budućnosti mogao napajati još najmanje dva kandelabera, što se također može vidjeti na internet stranicama Općine pod Transparentnost isplate iz proračuna pod datumom 16. rujna.

Također, već duže vrijeme pojedini mještani Javorovca negoduju zbog nebrige oko nužnog uređenja devastiranog i nagnutog spomenika mladom narodnom heroju iz II. svjetskog rata, Milivoju Marijanu.

– Iskoristili smo poslovnu prisutnost majstora Bosa i zatražili ponudu za uređenje tog spomenika na groblju u Javorovcu. Ponudu smo ocijenili prihvatljivom i kamenoklesarstvo Bos odradilo je posao: podizanje postojećeg spomenika, dobetoniravanje okvira, stavljanje u vodoravni položaj, brušenje cijelog spomenika, izravnavanje natpisne ploče u okomit položaj i obnova slova. Odrađeni posao platili smo 14.062,50 kuna po cijeni iz ponude – istaknuo je Brljek.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti