Subota, 15. lipnja 2024.

Završeno prebrojavanje potpisa, Grmoja: ‘Imamo referendum’

Tijekom prebrojavanja utvrđeno je samo šest posto nevažećih potpisa čime su ispunjeni uvjeti za raspisivanje referenduma za ukidanje kompromitiranog Stožera, objavio je u nedjelju MOST-ov zastupnik Nikola Grmoja

- Oglas -

U petak je završeno prebrojavanje potpisa referendumske inicijative “Dosta je stožerokracije”. Tijekom prebrojavanja utvrđeno je samo šest posto nevažećih potpisa čime su ispunjeni uvjeti za raspisivanje referenduma za ukidanje kompromitiranog Stožera. Imamo referendum!, objavio je u nedjelju MOST-ov zastupnik Nikola Grmoja.

Ipak, požalio se na loše procedure vlasti pa tako njihovi promatrači nisu dobili konačan zapisnik na uvid i potpis, pišu 24sata.

Valja podsjetiti, postupak provjere broja i vjerodostojnosti prikupljenih potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje referenduma građanskih inicijativa “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije” započeo je u petak, 25. veljače, na Zagrebačkom velesajmu, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave.

- Oglas -

MOST je potpise, prikupljene za raspisivanje referenduma kojima se traži ukidanje covid potvrda i “stožerokracije”, tj. prebacivanje ovlasti s nacionalnog Stožera na Sabor, predao 24. siječnja. Rekli su da imaju 410.533 potpisa za inicijativu Odlučujmo zajedno i 409.219 za inicijativu Dosta je!, što je više od potrebnih 368.867.

Krajem veljače su iz MOST-a javili kako je ta stranka pobijedila jer se ukidaju COVID potvrde za ulazak u državne institucije, osim bolnica.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti