Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Završili radovi na energetskoj obnovi zgrade Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu

Nakon više od 60 godina zgrada je konačno doživjela obnovu zahvaljujući kojoj će se smanjiti godišnja potrošnja energije i povećati korištenje obnovljivih izvora energije, rekao je ravnatelj Centra Branko Dijanošić

- Oglas -

Završili su radovi na energetskoj obnovi zgrade Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu.

Bila je to prva velika obnova nakon više od 60 godina postojanja zgrade, a zgrada je dobila novu toplinsku ovojnicu, novu kotlovnicu, klimatizaciju dvorane i fotonaponsku elektranu.

Radovi su započeli u srpnju prošle godine, a obuhvaćali su energetsku obnovu i uvođenje obnovljivih izvora energije što je uključivalo obnovu toplinske ovojnice, modernizaciju sustava grijanja i ugradnju mehaničke ventilacije s rekuperacijom, energetsku obnovu elektroinstalacija strojarskih sustava te izgradnju FN elektrane.

- Oglas -

Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak

Izvođač radova bio je Hidroing, a ukupna vrijednost projekta je 2.711.003,33 kuna

Dio sredstava za projekt odobren je u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak

Taj udio u konačnici je iznosio 1.309.896,65 kuna dok je preostalih 1.401.828,68 kuna financirano putem kredita. Tome iznosu treba pridodati i vlastita sredstva Centra za dio PDV-a koji se ne priznaje za odbitak, a koji iznosi 159.750,21 kuna.

- Oglas -

“Nakon više od 60 godina zgrada je konačno doživjela obnovu zahvaljujući kojoj će se smanjiti godišnja potrošnja energije i povećati korištenje obnovljivih izvora energije. Već je sad vidljiva velika ušteda u potrošnji električne energije, jer smo u lipnju proizveli više nego što smo potrošili”, rekao je ravnatelj Centra Branko Dijanošić.

Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak

Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak

Foto: Grad Ludbreg

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti