Petak, 19. kolovoza 2022.

Završna konferencija projekta ODJEK IV: u protekloj školskoj godini pomoćnici u nastavi brinuli o 44 učenika

Za aktivnosti projekta osigurano je bilo nešto više od 1,8 milijuna kuna od čega je 1,5 milijuna kuna europskih sredstava, a ostalo je iz gradskog proračuna, objasnio je gradonačelnik Mišel Jakšić

Preporučujemo

Jednogodišnji projekt Grada Koprivnice ‘Odrastanje u jednakosti, Koprivnica – ODJEK IV’ koji je započeo 2. kolovoza 2021. u završnoj je fazi provedbe, a u ponedjeljak je održana završna konferencija projekta.

“U protekloj školskoj godini imali smo 41 pomoćnikau nastavi za 44 naših učenika i učenica. Za aktivnosti projekta osigurano je bilo nešto više od 1,8 milijuna kuna od čega je 1,5 milijuna kuna europskih sredstava, a ostalo je iz gradskog proračuna”, objasnio je gradonačelnik Mišel Jakšić te dodao kako je ponosan na ovaj projekt zato što se njime pokazuje da smo zajednica koja je spremna pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

Projektom se odgovorilo na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im se osigurala podrška u obliku pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika čime se pridonijelo izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

“Plan je da ova uspješna priča ide dalje. Za iduću školsku godinu smo prijavili nastavak projekta te su u planu 43 pomoćnika u nastavi za 50 učenika. Proračun planiranih aktivnosti iznosi dva milijuna kuna, od čega bi sredstva Europske unije iznosila 1,7 milijuna kuna, a ostatak financira Grad. Projekt je prijavljen i čekaju se rezultati”, rekao je Jakšić.

Mišel Jakšić i Ana Mlinarić
Mišel Jakšić i Ana Mlinarić // Foto: Grad Koprivnica

Partneri na projektu su Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, Osnovna škola Braća Radić, Osnovna škola Đuro Ester i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Veliku ulogu u provedbi projekta imale su koordinatorice Tajana Levak, Tihana Cvek, Dijana Lukačić, Renata Glavica i Nela Bogadi.

“Riječ je o hvalevrijednom projektu jer bez podrške pomoćnika u nastavi teže bi funkcionirali. Pomoćnici osim samo djeci su velika podrška učiteljima i nastavnicima, nastavni proces zahvaljujući njima puno se odvija”, rekla je koordinatorica projekta u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Nela Bogadi.

Koristi projekta istaknula je i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

“Postignut je cilj projekta tako da se osigurala dodatna potpora uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kojom su postigli bolja obrazovna postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje”, objasnila je pročelnica Mlinarić.

Završnoj konferenciji uz stručne suradnike škola prisustvovali su i ravnatelji Krešo Grgac, Sanja Prelogović i Gordana Gazdić Buhanec te ispred COOR-a Podravsko sunce Ljubica Živko.

- Advertisement -

Najnovije objave