Utorak, 29. studenoga 2022.

Zbog aglomeracije krenuo obilazak kućanstava, ljudima se dijele zahtjevi kojim pristaju na besplatni priključak

Prilikom obilaska svako kućanstvo dobit će obrazac zahtjeva za priključenje, koji je potrebno ispuniti traženim informacijama i prilozima

Preporučujemo

Na području Grada Đurđevca i općina Virje, Novigrad Podravski, Ferdinandovc, Novo Virje, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete u tijeku je izvršenje Projekta “Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete“ koji će doprinijeti unaprjeđenju sustava javne vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području koje zahvaća aglomeracija, a samim time i sveukupnom poboljšaju stanja okoliša na razini aglomeracija.

Pisalo se o tome mnogo puta, vrijednost radova procjenjuje se na 344 milijuna kuna, dio financira EU, a dio RH. Radovi će trajati do kraja 2023. godine i obuhvatit će naselja: Đurđevac, Čepelovac, Budrovac, Ferdinandovac, Podravske Sesvete, Kloštar Podravski, Budančevica, Prugovac, Kozarevac, Virje, Šemovci, Hampovica, Delovi i Novigrad Podravski.

Važno je napomenuti da će ovim Projektom stanovnicima područja biti osiguran besplatan priključak na vodu i kanalizaciju, što znači ugradnju priključne cijevi sa oknom u parceli kućanstva za kanalizaciju i priključnom cijevi i vodomjernim oknom sa vodomjerom za vodovod.

Upravo traje obilazak kućanstava na području koje projekt obuhvaća. Trajat će pet tjedana, radi se vikendima, petak, subota, nedjelja, počevši s Novigradom Podravskim i Virjem, pa onaj iza tjedan – 22., 23. i 24. 10 nastavak obilaska po općini Virje.

Datuma 29., 30. i 31.10. obilazak će biti u mjestima Grkine, Severovci, Novo Virje, Ferdinandovac. Vikend iza 5.,6. i 7.11. obilazak kućanstava će biti u Kloštaru Podravskom, a zadnji vikend obilaska biti će u mjestima Sirova Katalena, Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sveta Ana i Đurđevac i to na datume 12., 13. i 14. studeni.

Prilikom obilaska svako kućanstvo dobit će obrazac zahtjeva za priključenje, koji je potrebno ispuniti traženim informacijama i prilozima (gruntovni izvadak, kopija katastarskog plana i dozvola za gradnju), te dostaviti Komunalijama d.o.o. putem email pošte na info@komundju.hr , običnom poštom na adresu Komunalije d.o.o., Radnička cesta 61, Đurđevac ili osobno.

Nakon zaprimanja zahtjeva slijedi kontaktiranje vlasnika kućanstva i dogovor oko lokacije pojedinog priključka na osnovu čega će se izraditi uvjeti za izgradnju priključka. Izgradnja priključaka odvijat će se tijekom 2022. i 2023. godine ovisno o planu izgradnje izvođača radova.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti