Petak, 29. rujna 2023.

Zbog loše epidemiološke u Varaždinskoj županiji cijepljenje na 84 lokacije

Varaždinska bolnica zasad neće prijeći na hladni pogon, izvijestio je ravnatelj Poljak

- Advertisement -

U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 298 novih slučajeva zaraze i umrlo je petero ljudi, a zbog loše epidemiološke situacije organizirano je cijepljenje na čak 84 lokacije, rekao je u subotu na tiskovnoj konferenciji varaždinski župan Anđelko Stričak.

U cijepljenje su uključeni svi obiteljski liječnici kojima su u pomoć pritekli i pedijatri i medicina rada, a zanimanje za cijepljenje je veliko, naglasio je.

Na bolničkom liječenju je 168 pacijenata, od kojih je 16 na respiratoru, a u županiji su trenutno aktivna 1804 slučaja zaraze.

- Advertisement -

Zamjenica načelnice županijskog Stožera civilne zaštite Ljubica Božić izvijestila je na konferenciji za novinare u Varaždinu da 14-dnevna incidencija iznosi 1809, a 7-dnevna 1109.

U Varaždinskoj županiji cijepljeno 57,4 posto odraslog stanovništva

S jučerašnjim danom u Varaždinskoj županiji cijepljeno je 47,8 posto od ukupnog broja stanovnika odnosno 57,4 posto odraslog stanovništva, a zbog loše epidemiološke situacije organizirano je cijepljenje na 84 lokacije.

– To je jedinstveni slučaj na području cijele Hrvatske i prvi put u povijesti Varaždinske županije. U cijepljenje su uključeni svi obiteljski liječnici, kojima su u pomoć pritekli i pedijatri i medicina rada, a uključene su i sve ostale zdravstvene institucije – rekao je župan Stričak. Istaknuo je da je interes za cijepljenje velik.

O stanju u Općoj bolnici Varaždin govorio je ravnatelj bolnice Damir Poljak, naglasivši da su povećani smještajni kapaciteti za covid bolesnike.

- Advertisement -

– Na lokaciji Klenovnik imamo osiguranih 130 kreveta, u jedinici intenzivnog liječenja 18, na infektologiji 24 i sada trenutno na neurologiji 25 – rekao je Poljak.

Pozitivno je ili pod mjerom samoizolacije 47 zdravstvenih djelatnika i iako trenutno bolnica ima dovoljan broj djelatnika, raspisan je natječaj za zapošljavanje na 60 dana 20 medicinskih sestara, šest spremačica i jednog nosača rublja upravo za potrebe covid pozitivnih pacijenata.

Varaždinska bolnica zasad neće prijeći na hladni pogon, dodao je ravnatelj Poljak.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti