Utorak, 3. kolovoza 2021.

Zdravko Mamić podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, riječ je o ‘samo’ 52 milijuna kuna

Mamić se nalazi u bijegu u Bosni i Hercegovini, a u Hrvatskoj je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama

Preporučujemo

Zdravko Mamić je u petak, u tajnosti, podmirio čitav dug prema Hrvatskoj – 52 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Točnije, navodno je uplaćeno još 45 milijuna kuna, s obzirom na to da je USKOK već ranije imao blokiranih sedam milijuna kuna koje je Mamić najprije položio kao jamčevinu da neće bježati, a kada mu je ona svojevremeno vraćena, USKOK ju je zaplijenio smatrajući da se radi o novcu koji potječe iz kaznenog djela.

Jutarnji navodi da je Mamićeva supruga Marina, koja je bila njegov punomoćnik u ovoj parnici, u petak potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad imovinom Zdravka Mamića na temelju pravomoćne presude osječkog Županijskog suda.

Mamić se nalazi u bijegu u Bosni i Hercegovini, a u Hrvatskoj je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama.

Protiv Mamića i suradnika vodi se još jedno suđenje zbog izvlačenja novca iz Dinama, a pod istragom je i zbog podmićivanja osječkih sudaca kojima je davao mito kako bi mu pogodovali.

Najnovije objave