Četvrtak, 11. kolovoza 2022.

Zekić nakon trijumfa u susjedskom derbiju: ‘Jako bitna pobjeda, ali ima tu još puno crnih rupa’

U prvom poluvremenu nismo bili pravi. Slaven se dosta nametnuo trkom, agresijom i duelima, i tu smo mi teško živjeli, naš vratar je par puta dobro reagirao, rekao je Kovačević

Preporučujemo

Trener Slavena Belupa Zoran Zekić bio je zadovoljan pobjedom na premijeri u susjedskom derbiju s Varaždinom.

– Prije svega bih čestitao svim akterima utakmice, mislim da je bila odlična. Čestitam i što su se navijači pojavili u ovakvom broju, zaista prekrasan dekor. Želio bih i nama i Varaždinu da sa što manje muke ostanemo u ligi i da se prezentiramo na što bolji način – kazao je u uvodu Zekić, da bi potom ponudio svoje viđenje utakmice.

– Ekipama poput nas je jako teško pobijediti u HNL-u, moraš biti na 200 posto. Imali smo danas velik broj šansi, nismo ih zabili. Naravno da je postojala bojazan da ćemo nakon toga primiti neki nesretni gol. Mislim da smo 60 minuta bili u jako dobrom ritmu, intenzitetu i dinamici, da smo dobro radili visoki presing. Nakon toga normalno da smo malo pali, Varaždin je imao nekih dobrih stvari gdje nas je poremetio, Teklić se počeo izvlačiti iz centrale na desnu stranu. Mislim da je ovo jako bitna pobjeda za početak, za samopouzdanje, ali naravno da ne treba čovjek sam sebe lagati, ima tu još puno crnih rupa na kojima treba raditi, ima još dosta igrača koji nisu u ritmu i koji su tek počeli trenirati. Svaka momčad će još do 31. kolovoza doživjeti određeni redizajn – rekao je Zekić.

Mario Kovačević
Mario Kovačević // Foto: GČM

Trener Varaždina Mario Kovačević ovako je komentirao varaždinski dvoboj:

– U prvom poluvremenu nismo bili pravi. Slaven se dosta nametnuo trkom, agresijom i duelima, i tu smo mi teško živjeli, naš vratar je par puta dobro reagirao. Moram reći da smo i mi imali par dobrih situacija, ali nažalost to nismo iskoristili da bi se utakmice okrenula u našu korist. U drugom poluvremenu smo pokušali da to bude malo drugačije, ali najgore što nam se dogodilo je što smo primili pogodak odmah na početku. Poslije toga dečki su dali sve od sebe, ali nažalost se dogodio taj poraz. Žao mi je prije svega zbog publike koja je došla u velikom broju, te nas je na kraju ispratila pljeskom. Mi se okrećemo gostovanju u Puli – izjavio je Kovačević.

- Advertisement -

Najnovije objave