Četvrtak, 11. kolovoza 2022.

FOTO Dani Svete Ane: Brojni posjetitelji i ove godine uživali u prefinoj svetojanskoj zlevanki

Posjetitelji su imali priliku uživati i u vožnji kočijom te na quadovima, a najmlađi su uživali u skakanju i igranju na napuhancima

Preporučujemo

Na gastro-turističkoj priredbi Dani Svete Ane i Dan zlevanke brojni posjetitelji nekoliko su puta uvećali najmanje i turistički najeksponiranije đurđevačko prigradsko naselje Svetu Anu.

Dani Svete Ane
Dani Svete Ane // Foto: Grad Đurđevac

Jedna je to u nizu priredbi s kojom vrijedni Svetojančani tradicionalno slave svoju nebesku zaštitnicu svetu Anu.

Poslastice od starinskih sorti kukuruza mljevenog u vodenici bilo je dovoljno za sve jer su članice udruge žena Svetojanke vrijedno pripremale kolače od ranih jutarnjih sati.

Dani Svete Ane
Dani Svete Ane // Foto: Grad Đurđevac

Miješana od kukuruznog brašna izmljevenog na vodeničnom kolu uz potok Svetojančan te izmiješana vodom s izvora kojem Svetojančani pripisuju okrepljujuća svojstva, zlevanka je najpoznatiji svetojanski gastronomski proizvod.

Svetojansku zlevanku i organizatore manifestacije pohvalio je i gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, koji su se pridružili Svetojančanima i brojnim gostima u obilježavanju Dana Svete Ane.

Dani Svete Ane
Dani Svete Ane // Foto: Grad Đurđevac

Na zlevanku su organizirano došli i brojni rekreativci na biciklima koji su se u organizaciji Turističke zajednice grada Đurđevca u 10 sati s Trga svetog Jurja uputili prema Svetoj Ani.

Neki od posjetitelja su se okušali i u ribolovu na potoku kod vodenice, a za dobru atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav Podravski mužikaši.

“Ovo su 15. po redu Dani zlevanke koji se održavaju kod vodenice u Svetoj Ani. Došle su nam i brojne prijateljske udruge. Osim zlevanke, za goste smo pripremili fiš paprikaš i grah u čijoj su pripremi sudjelovali mještani Svete Ane”, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Veljko Miletić.

Dani Svete Ane
Dani Svete Ane // Foto: Grad Đurđevac

Posjetitelji su imali priliku uživati i u vožnji kočijom te na quadovima, a najmlađi su uživali u skakanju i igranju na napuhancima.

Dani Svete Ane nastavljaju se u petak, 22. srpnja, otvorenjem vatrogasnog doma i svečanom sjednicom mjesnog odbora Svete Ane te svetom misom u nedjelju, 24. srpnja, s početkom u 11 sati.

Foto: Grad Đurđevac

- Advertisement -

Najnovije objave