Četvrtak, 29. rujna 2022.

Zekić uoči Istre: Našim pristupom moramo vratiti ljude na stadion

Moramo uživati u nogometu, a u nogometu se uživa kad ga igraš odgovorno, napadački, s presingom - poručio je Slavenov trener

Preporučujemo

Samo pet osvojenih bodova u prvih osam kola, to je učinak Slavena Belupa na početku nove sezone. Skromno, skromnije od očekivanja unatoč proklamiranoj orijentaciji na mlade.

Naznake oporavka viđene su u Rijeci, gdje je momčad pod vodstvom novog trenera Zorana Zekića bila bolja u prvom poluvremenu, ali je nakon vodstva u nastavku preokretom izgubila utakmicu.

– U svemu tome su najbitniji bodovi. U Rijeci je bilo dobro 60 minuta, ali nije bilo dovoljno za razinu Prve lige. Imali smo neke nedostatke, u smislu prekida, to moramo ispraviti, a sve drugo da potraje 90 minuta. Ovo sve što svakodnevno radimo na treninzima trebamo prenijeti na teren. Moramo uživati u nogometu, a u nogometu se uživa kad ga igraš odgovorno, napadački, s presingom. Ljudi žele doći u subotu ili nedjelju vidjeti pravu prezentaciju Slavena Belupa i ja to očekujem od sebe i svojih igrača – jasan je Zekić.

Ponovio je kako očekuje bolju, okomitiju i bržu igru.

– Želim da pokažemo da je ovo naš teren, bez obzira na to koliko će biti publike, 30 ili tri tisuće, moramo igrati jednako. Na kraju krajeva, moramo svojim pristupom ljude vratiti na stadion.

Istra 1961 na ljestvici zauzima osmo mjesto s bodom više od Slavena koji ne može računati na Bogojevića (kartoni) te Božića i Hlevnjaka (ozljeda). Utakmica se igra na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ u Koprivnici s početkom u 17 sati.

– Moja je poruka da su svi igrači jako bitni, vrlo brzo se mijenja stanje u momčadi. Nakon Istre imamo Kup u tjednu, pa nam dolazi Dinamo. Raspored je takav kakav je, svi moraju biti apsolutno unutra – zaključuje Zekić.

HT PRVA LIGA, 9. KOLO:

Hrvatski dragovoljac – Rijeka (petak, 20.00)
Slaven Belupo – Istra 1961 (subota, 17.00)
Šibenik – Lokomotiva (subota, 19.05)
Osijek – Gorica (nedjelja, 19.05)

- Advertisement -

Najnovije objave