Četvrtak, 8. lipnja 2023.

ZELENA ČISTKA U ĐURĐEVCU Građani očistili područje Park šume Borik i okoliš oko trim staze

Grad Đurđevac i Komunalne usluge osigurali su kontejnere za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada te potreban alat i opremu za sudionike akcije

Najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša, Zelenoj čistki i ove se godine pridružio Grad Đurđevac, gradske ustanove i tvrtke, Planinarsko društvo Borik te građani.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet) koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Čišćenje okoliša
Foto: djurdjevac.hr

Cilj akcije je bio očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

Unatoč kiši koja je padala cijeli dan Đurđevčani su uspješno očistili područje Park šume Borik i okružje oko trim staze koju koriste brojni rekreativci i sportaši za trčanje i vježbanje u prirodi.

Grad Đurđevac i Komunalne usluge osigurali su kontejnere za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada te potreban alat i opremu za sudionike akcije, a po završetku akcije sve volontere dočekalo je piće za osvježenje i sendviči.

Također, u Zelenoj čistki ovog će tjedna sudjelovati vrtićarci koji će očistiti okoliš oko vrtića Maslačak.

“Upravo najmlađi mogu najviše aktivno doprinijeti očuvanju okoliša kroz pravilno odvajanje i odlaganje otpada, čime postaju pozitivan primjer svojim vršnjacima, te ujedno podižu svijest o očuvanju okoliša kod svojih roditelja i starijih. Ovom prilikom zahvaljujem se svim građanima i članovima Planinarskog društva Borik koji su se unatoč kišnom vremenu odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji i doprinijeli čistoći našeg okoliša”, rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti