Petak, 19. srpnja 2024.

Gerontodomaćice krenule u obilazak starijih i nemoćnih na đurđevačkom području

Projekt je namijenjen pružanju podrške i potpore starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom, koji uz pomoć gerontodomaćica lakše obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti

- Oglas -

U sklopu projekta Zaželi na đurđevačkom su području s radom krenule gerontodomaćice koje će brinuti za oko 250 starijih i nemoćnih osoba.

Danas, u utorak, je u prostorijama Doma kulture održan radni sastanak gerontodomaćica gdje su dogovoreni i podijeljeni zadaci za naredni tjedan.

Gerontodomaćice svakodnevno pomažu korisnicima u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene korisnika, daju podršku korisnicima kroz razgovor i druženje. Uz to, pomažu korisnicima u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, dostavi i plaćanju računa i slično.

- Oglas -

Projekt je namijenjen pružanju podrške i potpore starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom, koji uz pomoć gerontodomaćica lakše obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti.

“Na području grada Đurđevca i naših prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Naši sugrađani kojima su gerontodomaćice pomagale proteklih godina izrazito su zadovoljni pruženom pomoći, stoga pozivamo sve koji se još nisu prijavili da se prijave”, rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjetimo, raspisan je i javni poziv na koji se mogu prijaviti budući korisnici kojima je u kućanstvu potrebna pomoć gerontodomaćice, a kako je ovo samo nastavak projekta od prošle godine, građani koji su već bili korisnici da samo ispune zahtjev bez popratne dokumentacije.

Sve potrebne informacije možete dobiti u đurđevačkoj gradskoj upravi, na broj 048/811-052 ili na e-mail: grad@djurdjevac.hr.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti