Subota, 20. srpnja 2024.

Želite uživati u svom poslu? I to se može uz tri laka trika

Petak je. Radni dan i tjedan nekima se bliži kraju. Ako mislite da nećete izdržati do kraja radnog vremena, pogledajte koje savjete za prebroditi krizu nudi svjetski poznati psiholog.

- Oglas -

Petak je. Radni dan i tjedan nekima se bliži kraju. Oni manje sretni koji moraju raditi popodnevnu ili noćnu smjenu o poslu trenutačno vjerojatno ne žele ni razmišljati jer ih to odmah ”baca u depru”. Kako ne bi sve bilo previše sivo, Jonathan Fader preporuča tri koraka kroz koje ćete zavoljeti posao koji radite.

Fader je psiholog koji se specijalizirao u području ljudske izvedbe, motivacije i učinkovitosti. Kroz godine radnog iskustva, brojne razgovore s ljudima i stalno učenje, došao je do zaključka da bismo svi trebali naučiti tri jednostavna trika uz koje će nam dan na poslu biti čista uživancija umjesto torture.

– Umjesto da mislite što sve može poći po zlu, koncentrirajte se na stvari koje možete kontrolirati. Razmišljajte i pronađite što je to što sami možete učiniti kako biste riješili neku situaciju – savjetuje Fader. Trebali bi se koncentrirati na vlastite postupke i razmišljanje, ne na rezultate koji nisu u sferi naših ”čudotvorstava”.

- Oglas -

– Uživati mogu svi. Uživanje je vještina koju je vrlo lako naučiti i svladati. Nemojte na uživanje gledati isključivo kao na rezultat nečega što ste odradili dobro. Uživajte zato što ste eksperimentirali, radili nešto novo, pronašli neko drugačije i nesvakidašnje rješenje – savjetuje Fader.

Treći trik koji ovaj psiholog preporuča je da zauzmete pravi, pozitivan stav.

– Umjesto da ste usredotočeni na sve što ne valja na poslu, pronađite onu jednu stvar koja je dobra, na kojoj ste zahvalni. Usredotočite se na nju i ”na konju” ste – kaže Fader. Zahvalni možete biti, primjerice, što u timu imate osobu koja daje dodanu vrijednost svemu što odradite zajedničkim snagama. To može biti vaš podređeni, nadređeni, tko god. Možete biti zahvalni jer vam se na poslu dogodilo nešto što vas e nasmijalo, što god.

– Oni ljudi koji su zahvalni i cijene barem dio svog života, uspjet će i biti zadovoljni i sretni u svakoj situaciji, u najgoroj jednako kao i najboljoj mogućoj. A to je cilj svega – završava psiholog.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti