Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Željko Babić na predstavljanju nove Podravke: Ekipa je mlada i ima velik potencijal

Ispred nas je Bepov turnir na koji nam dolazi i Lokomotiva koja se spomenula već puno puta. Mislim da je to utakmica u kojoj možemo odmah vidjeti idemo li u dobrom pravcu, naravno i uz ostale pripremne utakmice, rekla je Ivona Mrđen

Preporučujemo

Današnjoj konferenciji su prisustvovali direktorica RK Podravke s.d.d. Vlatka Mihoci, trener Željko Babić, trener vratarki Ivan Stevanović te sve nove igračice koje su dio rostera Podravke Vegete u novoj sezoni i to Lucija Bešen, Andrea Šimara, Ana Pandža, Ivona Mrđen, Ema Guskić, Hannah Vuljak, Dora Kalaus i Katja Vuković.

Na početku se s nekoliko riječi obratila direktorica Vlatka Mihoci.

– Sve vas na početku pozdravljam jer dugo nismo imali prilike da se vidimo u ovakvom broju. Vjerujemo i nadamo se da su takva vremena iza nas i da ćemo ovakvih prilika imati što više. Danas smo se okupili kako bismo najavili naš međunarodni turnir koji se održava u čast trenera Josipa Samaržije-Bepa. Osim turnira povod okupljanja je i najava sezone koja nam dolazi kao i predstavljanje novih snaga i igračica te stručnog stožera kako bismo zajednički krenuli u novu sezonu što zdraviji i sa što više uspjeha. Još jednom koristim priliku da vas sve lijepo pozdravim, želim Vam svima dobrodošlicu i nadam se uspješnoj suradnji u sezoni koja je ispred nas – rekla je direktorica Mihoci.

Lijepu dobrodošlicu medijima zaželio je i trener Željko Babić koji nakon gotovo šest tjedana treniranja sada ima jasniju sliku ekipe, a njegov entuzijazam pokazuje kako vjeruje da će u budućnosti biti još i bolje.

– Za mene kao trenera je manje-više sve novo. Novi izazovi i nova iskustva su tu i naravno da poslije tih šest tjedana treniranja, razgovora, putovanja, odnosa i utakmica imamo malo jasniju sliku nego na početku. Ekipa je mlada s velikim potencijalom, trenažno jako dobra, a ono što trebamo s vremenom graditi je stvarati međunarodna iskustva i težiti europskom performansu – rekao je trener Babić.

Željko Babić
Željko Babić, trener Podravke Vegete // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Novo ime u stručnom stožeru je i trener vratarki Ivan Stevanović kojem je ovo prvi angažman u klupskom ženskom rukometu, iako ulogu trenera obavlja u nekoliko selekcija hrvatske muške rukometne reprezentacije uključujući i seniorsku.

– Na poziv bivšeg izbornika Babića i Podravke prihvatio sam novi izazov u životu. Malo je drugačije nego u muškom rukometu tako da se i ja prilagođavam i sigurno je da će mi trebati neko vrijeme, ali s ovim što dosad vidim sam jako zadovoljan i nadam se da ćemo dugo i lijepo surađivati – rekao je Ivan Stevanović.

Danas je bila idealna prilika da vam se po prvi puta predstave i nove igračice sa svojim dojmovima, a prva je riječ dobila vratarka Lucija Bešen.

– Super nam je atmosfera u klubu, odlično se slažemo i pripremamo. Slijedi nam turnir za vikend gdje ćemo dati sve od sebe i nastojati sve ono što smo posljednjih šest tjedana trenirali pokazati na terenu – rekla je Bešen.

Sljedeća se predstavila mlada i talentirana Andrea Šimara, lijevo krilo reprezentacije, a od ove sezone i Podravke. Svoju je kvalitetu iako ju skromno krije potvrdila već u pripremnom razdoblju kada je na jakom međunarodnom turniru AVIA proglašena najboljom igračicom turnira.

– Za to je zaslužna ekipa. Svi smo zajedno radili i trenirali za to i dogodilo se da sam to bila ja, ali je mogao biti bilo tko iz ekipe. Što se tiče mog dolaska u Podravku moram reći da mi je čast, zadovoljstvo i da uživamo ovdje. Družimo se i naporno treniramo, dobro radimo i svi zajedno smo spremni za nove ciljeve i izazove koji su postavljeni pred nas – rekla je Šimara.

Najmlađe pojačanje u Podravkinim redovima je Katja Vuković koja je rekla nekoliko riječi vezano na prve dojmove.

– Ekipa je mlada, puna motivacije, svi se jako dobro slažemo i treniramo. Mislim da je ispred nas blistava budućnost. Naša motivacija i talent će kad-tad isplivati, a priliku da to pokažemo imamo već sad na turniru i želja nam je naravno najprije pobijediti Lokomotivu, a onda ćemo vidjeti za ostalo – rekla je Katja Vuković.

Ema Guskić
Ema Guskić // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Prve utakmice su odigrane, ima tu još dosta toga što se može učiniti boljim no ekipa je svaki dan sve uigranija. Svoje je dojmove o svojim prvim tjednima u RK Podravki podijelila i Ema Guskić koja je odgovorila kakve su emocije prisutne uoči utakmice s Lokomotivom.

– Mislim da ima malo treme, one pozitivne jer je ovo prva bitna utakmica. Pripremamo se za prvenstvo i atmosfera u ekipi je super. Veselimo se novim pobjedama i jedva čekamo tu utakmicu da pokažemo što smo to pripremali i što smo naučile dosad – rekla je Ema Guskić.

Dora Kalaus je u prošloj sezoni osvojila prvenstvo s Lokomotivom, ali se s obzirom na novu viziju kluba odlučila vratiti u Podravku gdje je i napravila svoje prve rukometne korake i iz koje joj se otvorio put prema seniorskom rukometu.

– Kao što sam rekla. Stvarno se veselim ovom domaćem projektu Podravke. Mislim da se to u ovih mjesec dana i pokazalo i da će atmosfera u ekipi biti dobra, da ćemo svi zajedno raditi na motivaciji i na našim ciljevima. Mislim da je ova uzajamna podrška u ekipi jer smo svi blizu s godinama, a imamo i slične stavove, želje i potrebe. Vjerujem da će nam to pomoći u izazovima koje imamo pred sobom za koje i trener i stručni stožer kažu da nisu baš lagani. Mislim da je to velika stvar ta podrška koju imamo, a Koprivnica je odličan grad za rukomet. Što se tiče sadržaja sve nam je pristupačno i svi su otvoreni za pomoć tako da samo mogu reći da sam zadovoljna što sam se vratila – rekla je Dora Kalaus.

Na pitanje o utakmici s Lokomotivom i kakav će biti osjećaj Dora je odgovorila vrlo jednostavno.

– Isto kao i protiv Podravke. Mislim, jest drugačije biti s ove strane, veći je pritisak u kontekstu pobjede, ali mislim da će utakmica biti zanimljiva i da se radi o potpuno drugačijim ekipama. Mislim da smo u ovoj sezoni puno jači što se tiče motivacije i razumijevanja važnosti te utakmice i da to nismo shvatile samo kao pripremnu utakmicu nego ogled koji će nam donijeti neka iskustva za dalje – rekla je Dora Kalaus.

Mlada i talentirana Ana Pandža je u Podravku stigla iz austrijskog Hypa gdje živi s roditeljima te nastupa za reprezentaciju Austrije, ali je svoj put u rukometu odlučila potražiti u Hrvatskoj i to u RK Podravki.

– Šesti je tjedan priprema, ekipa mi je top. Treniramo dva puta na dan, treninzi su teški i iako nema toliko trčanja, imamo jako puno taktike tako da će nas boliti glava, ali su treninzi stvarno super. Ekipa nam je mlada i mislim da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo Lokomotivu, a onda nam slijedi finale pa ćemo vidjeti – rekla je Pandža.

I mlada Hannah Vuljak, hrvatska reprezentativka, donedavno igračica Zrinskog iz Čakovca, ali ustvari igračica koja je prošla kompletnu Podravkinu školu rukometa vratila se u Podravkine redove i nastavlja svoj put u seniorskom rukometu s Podravkom.

– Nakon nepune dvije sezone u Čakovcu vratila sam se u Podravku i naravno da mi je to velika čast, veselje i zadovoljstvo. Dajem sve od sebe i zasad mi nije preteško. Smatram da su nam treninzi super i da mogu naučiti puno toga i napredovati, a i veseli me dobra atmosfera u ekipi i to što se slažemo tako da je to stvarno dobro – rekla je Hannah.

Ivona Mrđen
Ivona Mrđen // Foto: Ivan B<rkić/RK Podravka

Završnu je riječ dobila Ivona Mrđen koja je jednu sezonu provela u Poljskoj, a onda se ponovno vratila u Podravkine redove, tamo gdje je od svojih rukometnih početaka. Iako nije dugo izbivala sretna je što je opet tu.

– Nije me bilo jednu sezonu, ali ovo je moj grad i moj klub u kojem sam odrasla i klub koji mi je puno toga dao dosad. Uvijek se lijepo vratiti doma, a motiv je još veći. Jako dobro treniramo, dobro smo motivirani i omjer snaga je podjednak pa se dobro nadopunjujemo. Ispred nas je Bepov turnir na koji nam dolazi i Lokomotiva koja se spomenula već puno puta. Mislim da je to utakmica u kojoj možemo odmah vidjeti idemo li u dobrom pravcu, naravno i uz ostale pripremne utakmice. Trebamo se veseliti toj utakmici i pokazati što znamo i što smo trenirali. Bilo bi lijepo da nam publika dođe u što većem broju jer je ovo prva utakmica u nekom novom sastavu s novim trenerom i bilo bi lijepo da dođu i podrže nas u petak, ali i u subotu – rekla je Ivona.

”Turnir je ovo kojim ćemo i dalje nastojati čuvati uspomenu na stručnjaka i trenera koji je dao temelje koprivničkom rukometu, a na kojima Podravka Vegeta raste sve do danas”, poručili su iz koprivničke rukometne institucije.

RASPORED BEPOVOG MEMORIJALA

Petak, 26. kolovoza

18:00 – ŽRK Budućnost – Krim Mercator
20:00 – RK Podravka Vegeta – RK Lokomotiva Zagreb

Subota, 27. kolovoza

18:00 – utakmica za 3. – 4. mjesto
20:00 – utakmica za 1. – 2. mjesto

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti