Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Željko Lacković: Da sam prošao u Sabor pitanje brze ceste danas bi bilo na stolu zajedno s Plenkovićem

Mi smo doživjeli neuspjeh u dijelu gdje se nismo uspjeli jasno nametnuti kao treća opcija, rekao je nezavisni Lacković

Preporučujemo

Željko Lacković sa svojom nezavisnom listom nije uspio ući u Sabor.

Na kraju, lista je osvojila 5475 glasova, odnosno 3,23 posto. Usporedbe radi, Možemo koji je dobio jedan mandat u drugoj izbornoj jedinici osvojio je 9388 glasova ili 5,54 posto.

– Prvenstveno se želim zahvaliti svima koji su izašli na birališta, posebno onima koji su poklonili našoj listi povjerenje i također se želim zahvaliti svima koji su nastupili na listi broj 18. Čestitam i pobjednicima ovih izbora Hrvatskoj demokratskoj zajednici i našim saborskim zastupnicima iz Koprivničko-križevačke županije koji su ušli u Sabor, gospodin Jakšić i vjerojatno gospodin Sobota – rekao je Lacković na današnjoj konferenciji za medije u Koprivnici, priše Prigorski.hr.

Dodao je da, što se tiče lokalnih izbora, imaju planove, ali o tome će kad dođe vrijeme.

– Dan poslije izbornog neuspjeha nije vrijeme za donošenje odluka. Ja sebe nisam opterećivao pitanjima što ćemo raditi sljedeće godine, ali svakako ćemo biti u političkom životu i raditi u interesu zajednice – kazao je Lacković, koji je osobno dobio 3190 preferencijalnih glasova.

Naglasio je i kako je platforma Sjever jedina koja može donijeti prosperitet ovom kraju.

– Mi smo doživjeli neuspjeh u dijelu gdje se nismo uspjeli jasno nametnuti kao treća opcija. Ova platforma iznjedrila je dva saborska zastupnika, a to su Štromar i Čačić. Škoro, Nogalo, Raspudić i Vili Matula su opcije koje su uzele one glasove koje smo mi željeli i da smo uspjeli u svom naumu ja bi bio saborski zastupnik broj 77, a s time bi i pitanje brze ceste bi bilo danas na stolu zajedno s gospodinom Plenkovićem. No sada su ova imena koja sam nabrojao nove adrese za razgovor o ključnim strukturnim projektima – zaključio je Lacković.

Biračima su se zahvalili i pobjednicima čestitali i načelnik Općine Drnje Petar Dombaj i Danijela Glavosek Kovačić.

- Advertisement -

Najnovije objave