Subota, 21. svibnja 2022.

Željko Lacković donirao knjige i društvene igre umirovljenicima: ‘Žive u zatvorenom, bez posjeta i razonode’

Umjesto trošenja novca na promidžbene materijale i jumbo plakate, nezavisni kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije Željko Lacković odlučio se na nesvakidašnju društveno-korisnu akciju

Preporučujemo

Umjesto trošenja novca na promidžbene materijale i jumbo plakate, nezavisni kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije Željko Lacković odlučio se na nesvakidašnju društveno-korisnu akciju.

Naime, vlastitim financijskim sredstvima kupio je veliku količinu knjiga i društvenih igara te ih donirao svim domovima za starije osobe na području županije.

Svaki dom dobio je tako poklon-paket od 50-ak zanimljivih beletrističkih naslova te nekoliko setova društvenih igara “Čovječe, ne ljuti se” i “Pazi se virusa” pojedinačne vrijednosti u iznosu od 1000 kuna.

Umirovljenici s područja Koprivničko-križevačke županije, kako ističu iz Lackovićeva tabora, ugodno su se iznenadili neočekivanim znakom pažnje koji će im poslužiti da se u vremenima svojevrsnog lockdowna razonode i zabave.

– Već više od godinu dana naši sugrađani treće životne dobi žive u zatvorenom, bez posjeta i bez razonode. Zato sam došao na ideju da vlastita financijska sredstva, koja bih inače utrošio u uobičajene promidžbene materijale poput olovaka ili upaljača, iskoristim na mnogo korisniji način. Naši umirovljenici zaslužuju naše poštovanje, brigu i pažnju, a već mi se javljaju i poručuju da im ova moja simbolična gesta jako puno znači. Dakako, vođeni epidemiološkim mjerama i odgovornošću za zdravstveno stanje naših sugrađana, poklon-pakete smo predavali djelatnicima domova, bez ulaženja u prostor doma i bez ikakvog fizičkog kontakta s korisnicima domova – istaknuo je Lacković prilikom posjete jednom od domova u Križevcima.

Podsjetimo, Željko Lacković, ugledni đurđevački odvjetnik, dosad je u političkoj karijeri bio saborski zastupnik, a u dva navrata i gradonačelnik Đurđevca.

Široj javnosti postao je poznat 2016. godine kada je proglašen najštedljivijim hrvatskim gradonačelnikom. Osim što je sanirao gradske financije, gradonačelničku funkciju obavljao je bez plaće, a na posao se vozio biciklom.

“Na predstojećim lokalnim izborima kandidira se za župana Koprivničko-križevačke županije i predvodi nezavisnu platformu koja okuplja niz mladih kandidata sa zajedničkim ciljem bržeg i snažnijeg razvoja županije”, poručili su iz Lackovićeva tabora.

- Advertisement -

Najnovije objave