Nedjelja, 21. travnja 2024.

Željko Lacković: Prvo treba donijeti državni proračun za 2021. godinu, a tek onda ići na parlamentarne izbore

Pošteni izbori trebaju se održati nakon što se predloži i usvoji ili ne usvoji proračun za 2021. jer će tada biti nemoguće izbjeći reformske i gospodarske teme, a iz planiranja prihoda i rashoda proračuna vidjet će se postoji li odlučnost politika za rješavanje ključnih problema koji stoje na putu ekonomskog razvoja Hrvatske, smatra Lacković

- Oglas -

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća u Đurđevcu, na svojoj službenoj Facebook stranici poručio je prije nekoliko dana da ide u lov na svoj drugi mandat u Hrvatskom saboru.

– Da bi zadržali dobru tradiciju da naša županija ima svog nezavisnog saborskog zastupnika, ja ću se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima – poručio je Lacković.

Iako se datum izbora još ne zna, niti je Lacković otkrio na čijoj će listi biti, postaje je sve aktivniji na društvenim mrežama. U nastavku pogledajte njegova razmišljanja.

- Oglas -

“Tko će snositi teret gospodarske krize koja nam slijedi?
U interesu svih građana ovo pitanje treba biti temelj predstojeće predizborne kampanje.

Ako izbori proteknu isključivo u ozračju zdravstvene situacije, bez jasnog političkog odgovora o tome tko će platiti račune i na čija leđa će se preliti kriza gospodarstva, mogla bi nam se ponoviti povijest.

Hoće li PDV kao i za ranijih kriza porasti 3 posto, realni sektor i gospodarstvo ponovno završiti na konopcima, a radnici na burzi rada i preko granice?

Postoji li dovoljno hrabrosti da se konačno pokrene reforma javnog sustava, smanjivanje prekobrojne i beskorisne uprave ili će opet sve ostati na riječima uz argument da treba održati potrošnju građana kao izgovor za bacanje javnog novca na prekobrojne i neefikasne službe i sustave?

Pošteni izbori trebaju se održati nakon što se predloži i usvoji ili ne usvoji proračun za 2021. jer će tada biti nemoguće izbjeći reformske i gospodarske teme, a iz planiranja prihoda i rashoda proračuna vidjet će se postoji li odlučnost politika za rješavanje ključnih problema koji stoje na putu ekonomskog razvoja Hrvatske.

- Oglas -

Zato ako želimo brze i fer izbore trebamo i brzi prijedlog proračuna koji će jamčiti političku stabilnost u ekonomski teškim i politički neizvjesnim vremenima koja slijede”, poručio je Lacković.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti