Četvrtak, 18. travnja 2024.

Žena (42) zavela umirovljenika (74) i obećala mu ljubavnu vezu pa ga ‘olakšala’ za 11.000 eura

Napravila je lažni profil na Facebooku, obećala mu zdravstvenu skrb i vezu, a onda mu je 'peglala' karticu, navela ga da joj kupi skupi mobitel, a na kraju mu je s kolegom još 'maznula' i automobil

- Oglas -

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare, krađe, nedozvoljenog posjedovanja bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produljenog kaznenog djela računalne prijevare.

Tereti se da je tijekom 2022. godine pod lažnim imenom otvorila profil na Facebooku te porukama započela komunikaciju sa 74-godišnjakom. Nakon što ga je obmanula da je zaposlena kao liječnica u zdravstvenoj ustanovi te da mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja, sumnja se da se, kako bi stekla odnos povjerenja, nastavila s njime dopisivati obećavajući mu ljubavnu vezu, kao i sastajati se s njime na raznim lokacijama na području Zaprešića.

Sumnja se da je, nakon što je stekla njegovo povjerenje, u kolovozu 2023. godine, zatražila 74-godišnjaka da joj kupi novi mobitel u vrijednosti od 1740,18 eura što je on i učinio da bi se nekoliko dana kasnije, 26. kolovoza 2023., s namjerom oduzimanja njegovog osobnog automobila marke Škoda sastala sa 74-godišnjakom u njegovoj kući na području Zaprešića.

- Oglas -

Nakon što mu je je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, 74-godišnjak ju je na njeno traženje popio da bi potom iskoristila njegovo stanje ošamućenosti te ga zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem. Prema njenoj uputi, naivni se umirovljenik tada u njenoj pratnji na parkiralištu trgovačkog centra na području Zaprešića sastao s nepoznatim muškarcem gdje je potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji motornog vozila, pri čemu za svoj automobil nije dobio nikakvu novčanu naknadu.

Ujedno se sumnja da je 42-godišnjakinja krajem kolovoza 2023. iz futrole mobitela 74-godišnjaka ukrala njegovu bankovnu karticu, a potom njome neovlašteno u više navrata u raznim trgovinama na području Hrvatske kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi prikrila protupravno postupanje, nekoliko dana kasnije 74-godišnjaku je predala njegovu bankovnu karticu lažno navodeći da ju je pronašla u svom automobilu.

Materijalna šteta svim ovim kaznenim djelima iznosi oko 11.000 eura.

Prevarantica je uglavnom boravila izvan Hrvatske, a po njezinom povratku policija ju je operativnim radom otkrila i uhitila.

Po završenom kriminalističkog istraživanja, 42-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je u subotu Policijska uprava zagrebačka.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti