Subota, 3. prosinca 2022.

Zoran Mamić podnio ostavku na mjesto trenera i sportskog direktora Dinama, evo tko će ga zamijeniti

Tri dana uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama treneru Modrih Zoranu Mamiću je Vrhovni sud u većem dijelu potvrdio presudu po kojoj mora u zatvor na četiri godine i osam mjeseci

Preporučujemo

U povodu objavljene pravomoćne presude Vrhovnog suda oglasio se i Dinamov trener Zoran Mamić.

– Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu – istaknuo je Mamić.

“Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan Damir Krznar, koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba”, dodaje se u priopćenju Dinama.

Podsjetimo, tri dana uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama treneru Modrih Zoranu Mamiću je Vrhovni sud u većem dijelu potvrdio presudu po kojoj mora u zatvor na četiri godine i osam mjeseci.

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik Dinama Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora s četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

Zdravko Mamić je još uoči izricanja prve presude na osječkom Županijskom sudu pobjegao pred hrvatskim pravosuđem, a još nije poznato kada će njegov mlađi brat, Vrbanović i Pernar u zatvor, pišu Sportske novosti.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti