Petak, 12. srpnja 2024.

Župan Koren nagradio najuspješnije učenike i mentore

- Oglas -

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta održan je prijem župana Darka Korena za najuspješnije učenike i mentore koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Tijekom školske 2023./2024. godine u županiji su provedena 22 županijska natjecanja u znanju te 12 sportskih natjecanja na kojima je sudjelovalo 1622 učenika i 425 mentora, a Županija je s 32 tisuće eura financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja. Na državna natjecanja ukupno je pozvan 151 učenik/ekipa, a učenici i mentori koji su ostvarili najbolje rezultate danas su nagrađeni s ukupno 13.760 eura.

Župan je nagradio 12 učenika koji su osvojili prva mjesta u pojedinačnoj konkurenciji, 11 učenika koji su osvojili druga mjesta u pojedinačnoj konkurenciji, osam učenika koji su osvojili brončano mjesto. Također nagrade je dobilo i deset ekipa koje su osvojile prvo, drugo ili treće mjesto u ekipnoj konkurenciji. Nagradio je i 32 mentora te učenici Janu Salajec, koja je osvojila brončanu medalju na međunarodnom natjecanju.

- Oglas -

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek uvodno je kazala kako Županijska uprava ovu svečanost doživljava kao završnicu još jedne uspješne nastavne godine.

– Izuzetno smo ponosni na sve vaše uspjehe te vam na tome iskreno i od srca čestitamo. Čestitamo i svim vašim mentorima, jer uspjeha bez njih ne bi bilo. Nadam se da će vam dobivene nagrade biti poticaj za ubuduće te da ćete i u narednim godinama ovako promovirati našu županiju – naglasila je pročelnica Mušlek.

U ime prisutnih ravnatelja nazočnima se obratio Tomislav Ostojić, ravnatelj Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, koji je istaknuo da je ovo uspjeh isključivo zbog velikog truda i rada učenika i njihovih mentora.

– Zahvaljujem se Županiji na cijelom trudu i radu na poboljšavanju uvjeta obrazovnog sustava. Kolegama ću reći da moramo inzistirati na još boljim rezultatima i uspjesima. Da nas bude još više sljedeće godine kada ćemo se nalaziti – kazao je ravnatelj Ostojić.

Čestitke svim nagrađenim učenicima, ekipama i mentorima uputio je i župan Darko Koren.

- Oglas -

– Uloga Županije je osigurati vam najbolje uvjete za rad i postizanje ovako sjajnih rezultata. Razlika između nas i onih naprednih s kojima smo se uvijek uspoređivali u europskom smislu, drastično se smanjila, no to je put koji nema kraja i na kojem moramo ustrajati. Županija je u posljednjih nekoliko godina uložila mnogo u školsku infrastrukturu, od dvorana do CEKOM-a i sportskih igrališta. To dokazuje da zaista smatramo kako je obrazovanje temelj našeg društva – poručio je župan Koren te čestitao svim nagrađenima i zahvalio obrazovnim djelatnicima; ravnateljima i mentorima koji vrijedno i marljivo rade svoj posao.

Na kraju se uime svih nagrađenih učenika prisutnima obratila Jana Salajec, učenica Gimnazije Fran Galović Koprivnica, koja je na Prirodoslovnoj olimpijadi Europske unije u travnju ove godine u Luksemburgu bila članica hrvatskog tima te je osvojila brončanu medalju.

– Jako nam je drago što netko cijeni i prepoznaje naš rad i trud. Svakim natjecanjem stječemo novo iskustvo. Drago nam je što naša Županija to vidi i podržava nas u tome – kazala je Jana Salajec.

Dodajmo kako Koprivničko-križevačka županija već godinama potiče izvrsnost pa je tako ove godine za centre izvrsnosti koji djeluju u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu osigurala 80 tisuća eura.

Na kraju svečanosti nastupio je Damjan Podravec, učenik Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica koji je na saksofonu izveo skladbu Barcarolle uz pratnju korepetitorice Laure Malovac.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti