Srijeda, 1. prosinca 2021.

Župan Koren obišao gradilište sportske dvorane u Rasinji

Uz Rasinju, moderne multifunkcionalne dvorane se grade i u Kloštru Podravskom, Svetom Ivanu Žabnom, Svetom Petru Orehovcu i Kalinovcu

Preporučujemo

Župan Darko Koren danas je sa suradnicima posjetio Općinu Rasinja i obišao radove na izgradnji sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Andrije Palmovića, izvijestila je Koprivničko-križevačka županija.

Projekt je vrijedan gotovo 14,3 milijuna kuna, a riječ je o objektu u sklopu  Programa izgradnje školskih sportskih dvorana vrijednom 70 milijuna kuna koji je inicirala Koprivničko-križevačka županija i koji obuhvaća pet općina.

Uz Rasinju, moderne multifunkcionalne dvorane se grade i u Kloštru Podravskom, Svetom Ivanu Žabnom, Svetom Petru Orehovcu i Kalinovcu.

Župan je obišao gradilište te pritom izrazio zadovoljstvo radovima napomenuvši kako će izgradnja dvorane omogućiti još kvalitetnije uvjete rada za učenike i nastavnike, a budući će višenamjenski prostori biti od velike koristi i za širu zajednicu te će obogatiti društveni život, podići ukupni standard i kvalitetu života na prostoru općine Rasinja.

Župan je zahvalio načelniku Danimiru Kolmanu na prihvaćanju inicijative i konceptu sufinanciranja projekta te dodao kao vjeruje da će dvorana biti izgrađena sukladno vremenskim rokovima i visokom standardu kvalitete.

Radove na dvorani izvodi tvrtka Radnik, a ispred izvođača se obratio Mihael Lončarić koji je gostima predstavio tehničke karakteristike objekta A energetskog razreda čije će vanjske dimenzije biti 47×37 metara, dok će u unutrašnjosti biti i tribina za gledatelje koja će imati kapacitet za 300 osoba.

Zadovoljstvo radovima je istaknuo i načelnik Danimir Kolman koji je zahvalio županu i Županijskoj upravi na inicijativi i financijskoj pomoći dodavši kako bez modela sufinanciranja polovice vrijednosti projekta dvorana ne bi mogla biti izgrađena. Dvjestotinjak učenika koji pohađaju školu izgradnjom dvorane će imati još bolje uvjete, dodao je Kolman te napomenuo kako će prostore koristiti i brojni sportaši i članovi udruga.

Današnjem obilasku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica županijskog UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić te ravnatelj škole Krunoslav Belaj.

Gradilište sportske dvorane u Rasinji
Župan Koren sa suradnicima i domaćinima na gradilištu sportske dvorane u Rasinji // Foto: kckzz.hr

Najnovije objave